България, Гърция, Румъния трябва да направим всичко възможно с нашите

...
България, Гърция, Румъния трябва да направим всичко възможно с нашите
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Горд съм с политическия елит на Балканите

 dsc_6791_800x533  dsc_6805_800x533  dsc_6855_800x533  dsc_6856_800x533  dsc_6890_800x533  dsc_6895_800x533
България, Гърция, Румъния би трябвало да създадем всичко допустимо с нашите братя да сме огромно семейство на Балканите. Това сподели министър председателят Бойко Борисов по време на конференция след Съвета за съдействие на високо ниво сред Сърбия, България, Гърция и Румъния в Букурещ.

Когато българският министър председател стартира да приказва, сръбският президент Александър Вучич смъкна слушалките си, съобщи фоторепортерът на “Труд Цветан Томчев. Същото направи и Борисов, когато думата взе Вучич. Така двамата демонстрираха, че не им е необходим превод, когато беседват.

По думите му, която и страна да има проблем на Балканите, той директно рефлектира върху всички. „ Сама по себе си срещата, че продължава да се реализират на четирите страни, е една добра вест. Няма като Вишеградската четворка да вършим заявления. Ние желаеме цифрова инфраструктура, съгласуваност, пристанища и на двустранните си връзки, които имаме – повдигане на растежа на стопанската система и надлежно в тези сфери като просвета и туризъм да напреднем “, съобщи Борисов.

„ Благодарен съм и с цялото си почитание се отнасям към това, което направи Жан-Клод Юнкер, министърът за външните работи Могерини, обикаляйки Западните Балкани. Същото прави и ръководителят Туск. Не можем да подминем и персоналната ангажираност на канцлера Меркел по въпроса “, разясни Борисов. Според него не са леки решенията, които Вучич би трябвало да взима. „ Без да преглътнем Косово, Босна и Херцеговина, не можем Балканите да вървим напред. Горд съм с политическия хайлайф на Балканите “, добави министър председателят Борисов.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР