България Фермер плаши да запали животните си, блокадата на пътя

...
България Фермер плаши да запали животните си, блокадата на пътя
Коментари Харесай

Фермер плаши да запали животните си, блокадата на пътя остава

България Фермер плаши да възпламени животните си, блокадата на пътя остава Пътят Ямбол-Сливен остава блокиран от петък  Виолета Русенова 5 август 2019, 09:56 .a{fill:#fff;}.b{fill:#676767;}  Гешев с позиция за кандидатурата му за основен прокурор
Гешев с позиция за кандидатурата му за основен прокурор
 Фермер плаши да възпламени животните си, блокадата на пътя остава
Фермер плаши да възпламени животните си, блокадата на пътя остава
 Километрично запушване на
Километрично запушване на " Тракия " поради злополука
 Евакуация в Карнобат поради теч на газ
Евакуация в Карнобат поради теч на газ
 Румъния реагира след изявление на Борисов
Румъния реагира след изявление на Борисов
 Буря изпочупи витрина, четирима потърпевши
Буря изпочупи витрина, четирима потърпевши
 Какво време ни чака през новата седмица
Какво време ни чака през новата седмица
 Протест против умъртвяването на свине, обсада на пътя
Протест против умъртвяването на свине, обсада на пътя

етвърто денонощие продължава блокадата на пътя Ямбол-Сливен. Протестиращите са на място от петък следобяд.

Собствениците на домашни свине от региона настояват, че животните им не са заболели и не схващат какво постанова умъртвяването им. Животновъдите от дребни ферми упорстват също страната да ги извади от обсега на ограниченията за домашните прасета - избиването им на 20 км от свинекомплексите.

Заради продължаващата обсада полицията отбива придвижването по обходни направления.

"Тези животни аз ще ги изгоря, дружно с фермата. Тези гуми ще ги запаля и ще ги хвърля. Но от тук животно няма да излезе ", споделя фермерът Желязко Христов, който е направил свинефермата си самичък в сливенското село Глуфишево. Казва, че е хранил децата си с тази храна, и по тази причина не са боледували. Приготвил е и бензин.

Да стартира занапред още 30 години да се развъртвам, да строя всичко, не, споделя стопанинът.

„ Общи, огромни боксове, с огромно пространство, най-малко 4 кв. м. на прасе да се поставя, с цел да се усещат щастливи. Храната им е биологично чиста, също са щастливи, те по тази причина са здрави. Затова и като го консумираш не ти вреди”, изяснява животновъдът Желязко Христов.

Фамилната плантация основава несубсидирано, в продължение на близо 30 години.

„ Ние не сме подпомагани като зърнопроизводителите със дотации. Не сме подпомагани от страната. От нас се желае да работим”, декларира Желязко. „ С двете си ръце, керемида по керемида, всичко съм правил аз”.

Фермата е и главният занаят на фамилията с три деца.

„ Моите деца са хранени, откак са родени, единствено с биологична храна. Месото си произвеждаме, пилетата, яйцата, хляба също, тъй като имаме земя и у дома печем самун. Купуваме само захар и олио от магазина. Никога не са боледували, напълно на биохрана са”, споделя Желязко Христов.

Клечката кибрит на напрежението са ограниченията на страната по отношение на така наречен „ заден двор”.

Фамилната свинеферма е от затворен вид. Има хигиеничен надзор, биозащита, животните са регистрирани. Въпреки това попада в обсега на насилствената евтаназия.

„ Животните са както виждате с ушни марки, животните са изследвани, взети им са кръвни проби”, декларира Христов.

Ако страната не откри гъвкаво решение за т.нар ферми вид Б, или фамилни, каквато е и на Желязко, той и фамилията му ще изоставен родината.

Същевременно стартират инспекции по селата в разнообразни области за неунищожени домашни прасета. Сред региони, които ще бъдат инспектирани, са Добричко, Сливенско и Бургаско. Вече изтече крайният период, в който стопаните трябваше да умъртвят непринудено животните си. Ако по време на шестмесечната карантина някой стартира да отглежда нови свине, санкцията ще е до 1 000 лв..

„ Хората, които стачкуват, би трябвало да си отговорят на въпроса: „ Защо стачкуват?”. По медиите към този миг се появяват изказвания, че надали не индустриалните свиневъди сме опълчени на персоналните стопани, които отглеждат свине за личните си потребности. Такова нещо няма. Знаем какъв брой труд се поставя за развъждането на едно животно. Ние ценим техния труд както нашия”, съобщи Хюсеин Хюсеин, член на УС на Асоциацията на свиневъдите в България пред "Здравей, България " по NOVA. „ Идеята не е да си пречим един на различен. Всяко разделяне сред нас и вас, сред страна и общество, може единствено да способства за по-бързото разпространяване на чумата”.

58 са комплексите, които са останали. По думите му би трябвало да се направи всичко допустимо да се унищожи вирусът.

„ Взели сме драконовски ограничения за биосигурност”, добави Хюсеин Хюсеин.

Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Виолета Русенова Източник:
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР