България е защитена. Нека българите се чувстват спокойни. Правим всичко

...
България е защитена. Нека българите се чувстват спокойни. Правим всичко
Коментари Харесай

Адмирал Емил Ефтимов: България е защитена, нека българите се чувстват спокойни

България е предпазена. Нека българите се усещат спокойни. Правим всичко допустимо да защитим суверенитета и териториалната целокупност на страната. Това съобщи началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов в предаването „ Панорама “ по Българска национална телевизия.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 2344
Във връзка с съветската инвазия в Украйна, той съобщи, че е било предстоящо да има навлизане, само че не в такива мащаби. „ Изненадва ни устойчивостта на украинските сили и консолидацията на украинското общество. За пет години украинската войска се е развила доста “, разясни той.

По отношение на защитата на небето ни от непознати самолети, адмирал Ефтимов съобщи: „ Съюзни самолети патрулират в нашето небе от 2016 година Тогава бе взето решение във Варшава за увеличаване на защитата на външната граница на НАТО. Разполагането на F-35 у нас е знак на голяма взаимност на съюзническите сили “.

Той посочи, че в страната ни се приготвя не батальон, а бойна група. „ С повишаване на рецесията се оформи концепцията да се основат бойни групи в България, Румъния и балтийските страни. Форматът ѝ в България е отворен за попълване на дефицитите, които ние имаме в нашите бойни качества. Това дава една доста добра опция за увеличаване на бойния ни капацитет. Групата ще се състои от до 1000 души “, обясни адмирал Емил Ефтимов.

„ Правим всичко допустимо и се готвим непрекъснато, с цел да бъде Българската войска на нужното равнище в НАТО. Тенденциите са позитивни и ще забележим скоро резултати “, увери началникът на защитата ни.

„ Твърдо мога да потвърдя, че не изнасяме оръжия за Украйна. Не са обсъждани варианти за даване на изтребители за Украйна “, акцентира той.

„ Духът на армията е висок. Всички се отнасят с дисциплинираност на фона на напрежението сега “, сподели още адмирал Ефтимов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР