България е заинтересувана от равноправен и взаимноизгоден диалог с Русия,

...
България е заинтересувана от равноправен и взаимноизгоден диалог с Русия,
Коментари Харесай

Екатерина Захариева пред ТАСС: За дружбата, общата история, скандала с изложбата на 9 IX, обвиненията в шпионаж

България е заинтересувана от пълноправен и взаимноизгоден разговор с Русия, съобщи българският вицепремиер и министър на външните работи Екатерина Захариева в изявление за ТАСС в навечерието на визитата си в Москва на 21 октомври, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Български външен министър не е посещавал Москва от осем години. За мен, откогато през 2017 година заех поста на вицепремиер и министър на външните работи, това ще бъде първа аудиенция в Русия. Радвам се, че визитата ми ще се състои във време, в което нашите страни означават 140 години от установяването на дипломатическите връзки между тях, благодаря на (руския външен министър) Сергей Лавров за поканата ", сподели Захариева.

" Заинтересувани сме да водим пълноправен и взаимноизгоден разговор, при който ще се ръководим от националните ползи и общата политика на Европейския съюз и НАТО ", акцентира българският външен министър.

Екатерина Захариева сподели, че българските управляващи се надяват съветският президент Владимир Путин да посети страната през 2020 година " Вярвам, че едно посещаване на съветския държавен глава би могло да даде спомагателен подтик на развиването на двустранните връзки ", означи тя.

България има намерение да разшири съдействието с Русия в региона на туризма и се стреми да облекчи режима за издаване на визи на съветските туристи, съобщи Екатерина Захариева.

" Русия е извънредно значим сътрудник на България в областта на туризма, на съветските туристи постоянно споделяме: " добре пристигнали ". Русия също по този начин нееднократно е подчертавала, че България е умерено и несъмнено място за отдих на съветските туристи, в това число и на проведени детски групи. Близостта в езика, културата, историята и традициите улеснява контактите сред хората. В същото време в туристическата сфера ние предлагаме баланс в съотношението на цените и качеството на услугите, огромно многообразие във опциите за отдих ", съобщи българският вицепремиер.

Енергийната сигурност на България остава един от стратегическите цели на българското държавно управление, сподели още Захариева в изявлението си за ТАСС.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР