България е все още под потенциала си, затова се залага

...
България е все още под потенциала си, затова се залага
Коментари Харесай

Георги Ганев: България е все още под потенциала си

България е към момента под капацитета си, по тази причина се залага подобен недостиг в Бюджет 2022. Намалението на салдото по посока недостиг се дължи на доста по-амбициозната финансова стратегия на това държавно управление. Тя ще сътвори индустриален потенциал, който ще спомогне за бъдещи години на напредък, т.е. ще има възвръщаемост от този недостиг, която, при сегашните ниски лихви, дава обещание да е по-висока от цената на този недостиг. Така че има съществени причини за какво това се прави. Това съобщи пред БНР Георги Ганев, народен представител от " Демократична България ", член на парламентарната комисия по бюджет и финанси.

Той заключи, като сподели, че " колата може да се обърне, в случай че липсва разбор ":

" Приходите са относително внимателно планувани и с съвсем цялостна мощ ще бъдат преизпълнени, в случай че не стане нещо прекомерно фрапантно през 2022 година. Някои разноски, изключително финансовите, са амбициозно планувани, т.е. няма на касова основа да се случат тези разноски през 2022-ра. Виждам съществени запаси за по-малък бюджетен недостиг и в приходната, и в разходната част на Бюджет 2022 ".

Ганев акцентира, че промените, заложени в бюджета за 2022 година, ще се видят при ревизирането му в средата на годината:

" Тогава ще сме доста по-готови с съответни калкулации и разполагане на промените във времето.... Не всички промени ще са през тази година. Сега напълно ясно се виждат промените в държавната администрация - има планувани няколкостотин милиона лв. за това ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР