България е водеща в ЕС по риск от бедност, като

...
България е водеща в ЕС по риск от бедност, като
Коментари Харесай

България е водеща в ЕС по риск от бедност

България е водеща в Европейски Съюз по риск от беднотия , като една трета от българите живеят в риск от беднотия или обществено изключване, демонстрират данни на Евростат, представени от НоваТВ, а разликата сред нас и Чехия, където ситуацията е най-благоприятно, е 20 пункта.

През 2008 година близо 45% от българите или повече от 3 милиона души са били в риск .

По данни на Национален статистически институт, 10 години по-късно, през 2018 година, под линията на беднотия от 351 лв., са към 1,5 милиона души .
 22% от българите живеят под прага на бедността Обновена
22% от българите живеят под прага на бедността

Работещите небогати с висше обучение са 6.2%, 40.7% от децата живеят в ограничения

Правителството възнамерява следващата година линията на беднотия да стане 363 лв. . Според планирани планове под линията ще останат близо 1 700 000 души .

Точно след нас по риск от беднотия са Румъния и Гърция .

" В България делът на хората и семействата, които са в риск от беднотия и от обществено изключване, понижава . Комбинираният знак в проучването регистрира по едно и също време три неща - прихода на семействата, ниска трудова активност, т.е. хората, които работят извънредно малко в границите на една година, както и материалните ограничения ", изяснява икономистът от ИПИ Лъчезар Богданов.

По думите му, " в България е изразителен огромен проблем при така наречен " материални ограничения " - поддръжката на жилище, наем, сметки, в това число и отопление ".
 България е 4-та в Европейски Съюз по риск от беднотия на пенсионерите
България е 4-та в Европейски Съюз по риск от беднотия на пенсионерите

32% от българските пенсионери
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР