България е важен партньор на Обединеното кралство от икономическа гледна

...
България е важен партньор на Обединеното кралство от икономическа гледна
Коментари Харесай

Дейвид Камерън: В България имаме един много силен съюзник

България е значим сътрудник на Обединеното кралство от икономическа позиция, сътрудник на Европа и извънредно значимо – съюз в границите на НАТО. Това съобщи английският външен министър Дейвид Камерън по време на взаимно изявление с българския министър-председател Николай Денков и външния министър Мария Габриел в постройката на Министерския съвет, съобщи кореспондент на " Фокус “ .

" Путин би трябвало да види, че е сбъркал и България демонстрира своята взаимност, както и Обединеното кралство, както и доста други страни в поддръжка в битката с тази експанзия ", означи той.  

" Ние сме изготвили своя пакет от марки, Европейският съюз има своя пакет от ограничения, приканвам Американския конгрес, който през днешния ден ще гласоподава пакет от ограничения ", сподели още английският външен министър.

" Моето обръщение към Америка е, в случай че не желаете да бъдете международния капацитет, помислете си, че американската помощ е на стойност 10% от военния потенциал, а 50% от предвоенния потенциал на Украйна е погубен, и то без нито един човешки живот на Америка, на НАТО да е бил изгубен ", добави той.

По думите му страните, които поддържат Украйна, имат всички налични принадлежности за влияние на Русия: " Имаме икономическите, военните и дипломатически благоприятни условия. Знаем, че сме прави в борбата против тази противозаконна експанзия. Единствено, което е належащо сега е политическа воля от страните, които поддържат Украйна ".

" Те са повече – 25 по отношение на една. Така че би трябвало тази поддръжка да добие своето икономическо изражение ", добави той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР