България е в процес на подписване на спогодби с Армения,

...
България е в процес на подписване на спогодби с Армения,
Коментари Харесай

Дефицит на работници у нас - идват арменци, молдовци и украинци

България е в развой на сключване на спогодби с Армения, Молдова и Украйна за контролиране на миграцията на работна ръка. Това ще улесни работодателите в България да наемат арменци, молдовци и украинци. Това е една от ограниченията, с които страната ни ще бори недостига на фрагменти, стана ясно от думите на обществения министър Бисер Петков.

Преговорите с Армения са по-напреднали и спогодбата ще бъде подписана още идващия месец. Сред другите ограничения е и правене на съответни оферти към българите, които работят в чужбина, да се върнат на работа в родината.

"Можем да предложим съответни предложения да се върнат. Някои български работодатели могат да предложат заплати, конкурентни на непознатите работодатели ", показа Петков пред Българска национална телевизия.

Очаква се на следващия ден държавното управление да прегледа Националния проект за деяние по заетостта. В него се плануват програмни ограничения за 73 млн. лева, които да допринесат за повишението качеството на работната мощ.

"Това ще докара до повишение цената на труда - със 6,6% ще нарасне компенсацията на едно заето лице през 2018 година ", изясни още министър Петков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР