България е транзит. Те не остават тука. Нито един от

...
България е транзит. Те не остават тука. Нито един от
Коментари Харесай

Дилъри на живот: Вътрешен човек разкрива схемата за превоз на нелегални мигранти



" България е пренос. Те не остават тука. Нито един от тях не желае да остане тука. Искам да спася фамилията си. Ние не бягаме от доста хубаво. Видях по какъв начин убиват майка ми, брат ми ".

" По четири, пет в Пунтото и нагоре "

" Накъде тук в София има офис, където всеки ден се трансферират 300-400 хиляди евро.

" Питат те имаш ли брошура - да. И се пита осъждан ли си, неосъждан ли си. И казваш не. И те питат подготвена ли си да вземеш една условна за 100 000 евро. Ти качваш пет индивида по 500 евро. Десет курса са ти 50 000 евро. А 10 курса се вършат от раз без напрежение ".



" В тази работа доста елементарно се изкарват пари. Най-чистият човек става най-мръсният. Много мръсна работа за доста пари ".



" В моите очи аз върша услуга на българското общество, като ги изкарвам от България и ги махам. Второ: аз имам лична полза, което няма да неистина, парите са нереални ".

Ще го назовем " дилър на живот ". Не желае камера и е разбираемо, тъй като той това работи - " дилър на живот ". Уговорката ни е без лице, без имена.Те в никакъв случай не споделят същинските си имена, не можеш да ги видиш на камера. Записваме единствено гласът му и историята за това каква е схемата за незаконен транспорт на мигранти от " а " до " я ". А тя е забавна, изпипана до последния подробност, работеща, противозаконна и доходоносна. Цената на " глава " зависи от етноса. В " бизнеса " е от 14 години, парите са положителни. Казва, че стартира инцидентно... Случайно на границата среща група мигранти.



" И по този начин започнах за първи път. Получавах по 50 евро на човек да вървят след мене. Супер нереално ми беше. За първи път седем индивида вървяха след мен. Няколко пъти го извършихме това деяние. И същият този човек, с който за първи път се заговорихме, ме попита дали имам другари с коли и дали можем от Свиленград до София да ги закараме тези хора ".

" Съответно аз нямах визия защо става дума. Не му дадох тогава незабавно отговор. Даже не го взех на съществено. Но откакто си получих парите от тези седем индивида. По 50 евро. Видях, че е съществено и в действителност същинско. Попитах го за какви пари става дума. Тогава по това време не бяха такива цените като в този момент. 300, 350 евро беше на човек до София ".

Връща се към " взривът на търговията с мигранти ", към този момент публично противозаконна.



" Това е знаеш дето на " Мария Луиза " имаше супер доста хора. Излезе към този момент закон, че е подсъдимо. Но то, това не спря. Само качи цената на хората и накара бежанците да бъдат по-изобретателни по отношение на влизането им. Нали преди беше от едно несъмнено място. Всеки знае там е паднала оградата минавате ".



Ама като казваш, че е паднала оградата... Как се случва цялото това нещо?

" Ами истината е, че те по границата, дето са вложили толкоз доста пари, дето споделят по малкия екран, не е по този начин. На места самата ограда е пропаднала. В смисъл има дупка да си минеш под нея. Изобщо не е да я прескачат или режат, или нещо. В смисъл супер несръчно е направено и дори тук-там мисля, че персонално граничарите са си създали изкопи в дупките, с цел да могат да си минават ".

А кой ви заплаща на вас? Те ли ви заплащат?
" Тези хора си имат сътрудник - нещо като дилър на хора. Те като дойдат. Мароканците... Ще ти дам жив образец. Мароканците могат да си купят билет от Мароко и да стигнат до Турция без никакъв проблем със аероплан. Но оттова нататък те си наемат сътрудник. Агентът им се състои в това - в Истанбул примерно има този самият сътрудник има хостел. Той събира хора, които са подготвени за път. От този сътрудник се намират водачите от турска страна. Има един човек, който се назовава лидер - това е индивидът, който води групата и си е начертал на картата пътя, който нали да стигнат до избрана точка и да бъдат взети от други водачи в дадена страна. И сътрудникът им дава отговор за безусловно всичко. Има си специфични офиси, които подсигуряват за тези пари. Примерно като обмен бюрата тук в България. Отиваш взимаш една валута и я сменяш за друга. Та на този принцип работят и техните офиси ".

Няма пари на ръка в схемата. Те се дават в офис в София. По думите там всеки ден се трансферират 300 - 400 хиляди евро.



И ти отиваш там и си взимаш парите?

" Да. Те ми дават един код. Примерно някой път е банкнота и номинална банкнота снимана. И аз отивам и демонстрирам фотографията на банкнотата. Друг път е избран код 5 букви с 1 цифра или просто една цифра. И той индивидът идва с една кола, отваря тетрадката. Аз му споделям примерно 7. Поглежда против 7 цифрата и ми заплаща ".

Доста е превозвал. Питам го за миналогодишния му приход от транспорт на мигранти.

Я, кажи!

" Един милион триста и осемдесет хиляди лв.. Чисти. Досега съм си купил по какъв начин да кажа... На 30 съм и имам две поршета. За естествените хора това е недействителен живот. Приятелите ми на тетрадка ми дължат към 200 000 лв.. Просто животът е доста по-забързан. Колкото повече пари изкарваш, толкоз повече са ти разноските, толкоз повече хора са към теб. В днешно време животът е доста сложен ".

" Ако имаш 5-10 хиляди лв. ти си Богът на някой. Просто ще седи до теб, до момента в който не ги изхарчи ".

" Ако ти знаеш, че в дадена постройка, офис, институция, те чакат твоите 50 000 лв. с код, в случай че свършиш работа и знаеш, че всичко е обезпечено. Ти към този момент знаеш, че това не са някакви хвърчащи числа. Този човек е отишъл в този офис. Оставил е тази сума пари. Обадили са ти се. Казали са ти: примерно Борянке, при тебе има еди какъв брой си пари на твое име, свърши работа и ела да си ги вземеш ".

Взимаш ги като се " отчиташ " с клипчета. Това е гарантът, че " пасажерите " са минали от точка " а " до точка " я ". Комуникират в канали, където не могат да бъдат " хванати ". Новобранците са в WhatsApp.

" С тези клипчета се известява за фамилиите им като цяло. Повечето клипчета са примерно - прави се наложително едно клипче, когато потеглят ".



Ама то за кого се прави?

" Прави се за фамилията им и за хората, които продуцират цялата интервенция и я водят. Общо взето водачите вършат клип, когато свършат работа - вземат хора от дадена точка вършат клип, с цел да могат да си вземат парите. Това им е гаранцията - ето вижте. Оставих съм хората в София и този клип го адресирам на дадения дилър на хора. Този дилър вижда клипа, че са нали в София и всичко е действително и му пуска кода с числа, дето към този момент говорихме за него, да може да си вземе парите ".

" А множеството видеа са за тези дилъри на хора, с цел да могат да си ги поставя на сторита примерно по WhatsApp, та да може и други хора, които желаят да пътуват да ги видят, че и те работят и съумяват да се оправят нали с работата и може при тях да дойдат да работят ".



" Дилърите на живот " работят на checkpoint-и. Стигаш до избрана точка и си взимаш парите.

" Като се стигне на избрана зона се взимат парите. Сега нали този, който е от Турция, той да вземем за пример няма такава спогодба - в този момент идвай в България и ми плащай. Той няма такава спогодба. Той взима хикс цена в пъти повече от нашата до Германия, обаче неговите хора, в случай че не стигнат той е пъклен доста на загуба ".



" Не го одобрявам като законно сигурно, само че не го одобрявам като нещо неприятно по отношение на мене. Едно е да отидеш да убиеш някой, друго е да окажеш помощ тука или примерно напълно друго е някой да ти трови детето, да е дилър. Абе, радикално друго е. Според мене първо, че в моите очи аз върша услуга на българското общество като ги изкарвам от България ги махам от тука ".





" Второ: аз имам лична полза, което няма да неистина парите са нереални. Просто за естествен човек като чуе историята си споделя " тоя пичага е гледал някакъв филм ".

Но това не е филм, а същинската история за трафика на хора. История за дилъри на живот, една дупка на границата, и пари - мръсни, лесни пари.

Следва продължение...


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР