България е страната в ЕС, в която най-малко хора търсят

...
България е страната в ЕС, в която най-малко хора търсят
Коментари Харесай

Българите търсят най-малко здравна информация онлайн от целия ЕС

България е страната в Европейски Съюз, в която минимум хора търсят здравна информация онлайн. Това сочат данни на Евростат за 2021 година

През последните три месеца преди изследването от 2021 година по отношение на потреблението на осведомителни и информационни технологии в семействата и от обособени лица, един от всеки двама жители на Европейски Съюз (55%) на възраст 16-74 години е съобщил, че е търсил онлайн здравна информация, обвързвана с пострадвания, заболявания, хранене, възстановяване на здравето и други, демонстрират данните на европейската статистическа работа.

Делът на хората, търсещи здравна информация онлайн за персонални цели, варира в другите страни членки на Европейски Съюз. През 2021 година най-високият дял е регистриран във Финландия, където 80% от хората на възраст 16-74 години са търсили онлайн тематики, свързани със здравето през последните три месеца преди изследването, следвана от Холандия (77%), Дания (75% ) и Кипър (74%).

Най-ниски дялове пък се следят в България (36%) и Румъния (40%), следвани от Германия (45%) и Полша (47%).

През последното десетилетие делът на лицата, търсещи здравна информация онлайн, се е нараснал в съвсем всички страни, членки на Европейски Съюз, като повишаването е със 17 процентни пункта приблизително за Европейски Съюз по отношение на 2011 година (38%). Най-голямо нарастване на броя на хората, търсещи здравна информация онлайн, е записано в Кипър (+46 процентни пункта), следван от Чехия (+33 процентни пункта), Малта (+32 процентни пункта) и Испания (+31 процентни пункта), сочат още данните на Евростат.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР