България е сред страните с най-голям риск от бедност, сочат

...
България е сред страните с най-голям риск от бедност, сочат
Коментари Харесай

Евростат: 30% от българите са застрашени от бедност. Как се определя рискът?

България е измежду страните с максимален риск от беднотия, сочат данни на Евростат. Страната ни се подрежда на второ място след Румъния в мрачната статистика. Според проучването 30% от българите са застрашени от беднотия по отношение на 32 на 100 от румънците.

Как се дефинира рискът от беднотия?

Според бившия обществен министър Христина Христова, ако едно домакинство или един човек дава отговор на 7 от 13 индикатора се приема, че той е в риск от беднотия и обществена изолираност.

 „ Секунда и половина да решат “: Военната прокуратура пред bTV за авиокатастрофата с двама водачи България 3 мин. „ Секунда и половина да решат “: Военната прокуратура пред bTV за авиокатастрофата с двама водачи  Mömax става част от всекидневието на град Пловдив Съдържание от партньори 2 мин. Mömax става част от всекидневието на град Пловдив  Израел заяви публично, че водачът на Светът 2 мин. Израел заяви публично, че водачът на " Хамас " Яхия Синуар е погубен  В помощ на Путин – „ непосредствен приятел “: Праща ли Северна Корея войски против Украйна? Светът 5 мин. В помощ на Путин – „ непосредствен приятел “: Праща ли Северна Корея войски против Украйна?  Като в концлагер: Породисти кучета са държани на царевица и жито във Врачанско Тази сутрин 4 мин. Като в концлагер: Породисти кучета са държани на царевица и жито във Врачанско  Маскиран въоръжен преби чиновник и ограби бензиностанция в Добрич (ВИДЕО) България 2 мин. Маскиран въоръжен преби чиновник и ограби бензиностанция в Добрич (ВИДЕО)  17-годишна „ паркира “ кола в подлез във Варна (СНИМКИ) България 1 мин. 17-годишна „ паркира “ кола в подлез във Варна (СНИМКИ)  Небесен театър: Тази нощ следим Ловджийска суперлуна Любопитно 3 мин. Небесен театър: Тази нощ следим Ловджийска суперлуна  „ Секунда и половина да решат “: Военната прокуратура пред bTV за авиокатастрофата с двама водачи България 3 мин. „ Секунда и половина да решат “: Военната прокуратура пред bTV за авиокатастрофата с двама водачи  Mömax става част от всекидневието на град Пловдив Съдържание от партньори 2 мин. Mömax става част от всекидневието на град Пловдив  Израел заяви публично, че водачът на Светът 2 мин. Израел заяви публично, че водачът на " Хамас " Яхия Синуар е погубен  В помощ на Путин – „ непосредствен приятел “: Праща ли Северна Корея войски против Украйна? Светът 5 мин. В помощ на Путин – „ непосредствен приятел “: Праща ли Северна Корея войски против Украйна?  Като в концлагер: Породисти кучета са държани на царевица и жито във Врачанско Тази сутрин 4 мин. Като в концлагер: Породисти кучета са държани на царевица и жито във Врачанско  Маскиран въоръжен преби чиновник и ограби бензиностанция в Добрич (ВИДЕО) България 2 мин. Маскиран въоръжен преби чиновник и ограби бензиностанция в Добрич (ВИДЕО)  17-годишна „ паркира “ кола в подлез във Варна (СНИМКИ) България 1 мин. 17-годишна „ паркира “ кола в подлез във Варна (СНИМКИ)  Небесен театър: Тази нощ следим Ловджийска суперлуна Любопитно 3 мин. Небесен театър: Тази нощ следим Ловджийска суперлуна

„ Тези индикатори са дали може да си заплати наема на жилището и комуналните сметки, дали има автомобил, дали има интернет, дали може да си разреши един път в годината едноседмична отмора, дали може да си подмени износените мебели и облекла, дали има аварийни обувки “, изясни тя.

21% от популацията на Европейски Съюз изпитва компликации да живее обикновено

По думите ѝ при проучването на бедността двете най-тежки феномени са работещите небогати и детската беднотия. 

„ Последното проучване демонстрира, че 11,7% от работещите хора у нас живеят в беднотия и са в огромен риск. Тези с висше обучение са към 3%, само че тези с начално и без обучение са 66%. За детската беднотия проучването ни демонстрира, че дори сме с един процентен пункт по-зле от предходната година. Това е относителният дял на децата до 18 година и се показва в липса на опция да получи спомагателни уроци, да развива своя гений, да упражнява спорт, да взе участие в забавление, туризъм, да има аварийни облекла и обувки, незадоволително образователни пособия “, уточни Христина Христова.

По отношение на детската беднотия някогашният обществен министър означи, че единствено 4% от децата на родители с висше обучение са в риск от беднотия, по отношение на 80% от децата от фамилии с ниско или без обучение.

Последвайте ни за още настоящи вести   в   Гугъл News Showcase

Последвайте btvnovinite.bg във   VIBER

Последвайте btvnovinite.bg в INSTAGRAM

Последвайте btvnovinite.bg във FACEBOOK

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР