България е сред страните, които оказват много съществена военно-техническа помощ

...
България е сред страните, които оказват много съществена военно-техническа помощ
Коментари Харесай

Тагарев: С подкрепата за Украйна България дразни Русия

" България е измежду страните, които оказват доста основна военно-техническа помощ на Украйна и дипломатически поддържаме украинската позиция във всички интернационалните формати, в които участваме. Това нервира Русия ". Тази позиция изрази някогашният министър на защитата Тодор Тагарев пред.

Относно листата на Кремъл с страни с деструктивни настройки по отношение на Русия той уточни, че си изяснява това деяние на Москва с позицията на страната ни, която е доста ясна и безапелационна.

Тагарев е на мнение, че задачата на пътуването на Зеленски в Съединени американски щати е опит да се обърне към страните членки на Общото заседание на Организация на обединените нации.

" Да изрази още един път позицията, да се види разликата на наличието на Украйна, като един почитан водач в личната си страна, в Европа, в международен мащаб и отсъствието на съветския президент, който е обект даже на интернационално гонене от Международния углавен съд. Това ще бъде следващо обръщение за разликата сред двете страни и по какъв начин те да се възприемат от целия свят ", означи някогашният боен министър.

Според него главният мотив Зеленски да отиде в Съединени американски щати, е да се срещне с сегашния американски президент и двамата кандидат-президенти и да изясни още един път позицията на Украйна, потребностите ѝ и опциите, които дава настоящата много комплицирана обстановка.

Тагарев се базира на информация на украинското разузнаване за компликации, които Русия ще изпита в средата на идната година след нанесените удари.

По негови думи това са доводи, които " карат украинската страна да показа проект и в околните месеци да бъде открито решение на този спор, като Русия бъде принудена да седне на масата на договарянията при условия, разнообразни от поставените от Путин до момента ".

" До момента няма такива сигнали, само че може би оценката на обстановката е, че ще има удобни условия в околните месеци. И това, съчетано с изборите в Съединени американски щати, кара Зеленски да отиде там и да приказва по различен метод за потребностите на Украйна и за изхода от тази война ", разяснява той.

Относно спора в Близкия изток Тагарев съобщи, че Израел е покрай крайното мечтано положение, което желае да види в линията Газа и не се е поколебал да предприеме изпреварващи дейности към " Хизбула ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР