България е сред 10-те от 43 държави с най-много насилие

...
България е сред 10-те от 43 държави с най-много насилие
Коментари Харесай

България е сред 10-те от 43 държави с най-много насилие в училище

България е измежду 10-те от 43 страни с най-вече принуждение в учебно заведение. Всяко пето дете страда от поведенчески проблеми, в това число и прочувствени. Не се отделят и запаси за решаването на казуса с експанзията в българските учебни заведения. Това са единствено част от изводите, които омбудсманът Диана Ковачева очерта по време на полемика " Психичното здраве в учебно заведение - нужни ограничения ". Тя изброи последните образци за експанзия в учебно заведение.

" От стотиците тъжби, получени при омбудсмана изводът е, че децата, които са унизени и бити, на процедура се избавят, когато изоставен учебното заведение. Изводът е, че просто се реалокират, с цел да не са подложени на тормоз ", уточни тя.

Ковачева попита къде е ролята на учебното заведение. Тя показа, че е питала възпитаници какво мислят за клиповете, какво мислят за багра в мола и те отговаряли: " Нищо, просто те бият и се биеш ". Ако това е отговорът на децата ни, къде е отговорът на възрастните, разяснява омбудсманът.

Тя включи детски омбудсмани в български учебни заведения - Ана Мария Богданова от Стара Загора уточни, че часовете на класа са време, в което тези полемики би трябвало да се включват, учениците би трябвало да споделят, само че в малко учебни заведения и паралелки се разисква психическият и физическият тормоз. Трябва стратегия, която да обгръща тези тематики, уточни тя.

Савина от друго учебно заведение в страната е безапелационна, че се готвят планове за присъединяване в политиките, които са разисквани с учителите. Тя показа проблем за себе си, че " толкоз дълго са били онлайн, че не е съумяла да се запознае със съучениците си ", както и че " учителят желал да й напише по-ниска оценка, тъй като не помнел коя е ", още веднъж поради онлайн образованието.

Психолози оповестиха и за суицидни мисли измежду младежите, намразване на семейство, живота и така нататък Учениците оферират учителят да играе по-важна роля освен по предмета и да вижда положителните страни на децата.

В умозаключение омбудсманът Диана Ковачева изиска по тематиката - да се вкара оценка и механизъм за настояща психическа поддръжка за децата от обществената изолираност посредством специфичен модул в часа на класния началник. Всяко учебно заведение да има достъп до учебен психолог и да има ограничения за такива, където няма, онлайн лична помощ и онлайн поддръжка за учениците. Темите за експанзията, издевателството в учебно заведение да се разискват, осъществяване на оценка от учебното заведение за предварителна защита на издевателството в учебно заведение, въвеждане на принадлежности за противоположна връзка от учениците, специфични онлайн образования на психолози за разнообразни форми на принуждение, за издевателството, експанзията, нужната реакция и поддръжка, в това число на родителите, както и приготовление на дейни канали и противоположна връзка, наставнически дискусионни формати.

Тя предлага въвеждане на стратегии като особено образование, обмисляне на работата на психолози, взаимоотношение сред просветителната среда и закрилата на детето, национална идея на психологичното здраве, пътна карта. Да се разбере дали нормативната уредба разрешава тези неща, сподели в умозаключение тя.

Кампания с известни лица против експанзията в учебно заведение през лятото даде обещание още министърът на образованието Николай Денков. Ковачева ще изпрати още този петък съответните ограничения за битка с експанзията, последвали от полемиката, в МОН.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР