България е съюзник и надежден приятел на Турция, заяви турският

...
България е съюзник и надежден приятел на Турция, заяви турският
Коментари Харесай

Ердоган с обръщение към ДПС: Нашата съседка България е много ценен съюзник и надежден приятел

България е съдружник и благонадежден другар на Турция, съобщи турският президент Реджеп Тайип Ердоган във видеопослание във връзка 11-ата Национална конференция на Движението за права и свободи (ДПС), оповестяват от Дирекцията по връзки на турското президентство.

В обръщението си турският държавен глава посочи, че отдава значение на укрепването на турско-българските връзки и че двете страни са съдружници и другари, оповестява Българска телеграфна агенция.

Ердоган поздрави всички участници в конгреса и благодари за поканата за присъединяване. Той добави, че може да се включи единствено посредством видеовръзка поради интензивното движение на подготовката за идните на 31 март локални избори в Турция.

„ Нашата съседка България е доста скъп съдружник и благонадежден другар за Турция “, акцентира турският президент.

Изказване по време на конференцията направи и заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.

„ За мен и Теменужка Петкова е чест да бъдем посетители на конференцията на Движение за права и свободи и да поднесем най-искрени пожелания за сполучлива работа от ръководителя на ГЕРБ Бойко Борисов и ръководителя на Съюз на демократичните сили Румен Христов ”, съобщи Даниел Митов.

„ През годините Движение за права и свободи постоянно е била неизменима част от политическата динамичност в България. Понякога сътрудник, в други случаи конкурент, само че постоянно представляващо значителен и значим сегмент от българското общество ”, съобщи още Митов.

Той добави, че не е срещал политик или политически коментар, който да не приказва с възхита на метода, по който Движение за права и свободи се грижи за професионалното и личностното развиване на хората, които го съставляват. „ Движение за права и свободи се грижи за фрагментите си, а от там и за България, тъй като от качеството и компетентността на националното посланичество зависи и успеваемостта на законодателния развой, на еволюцията на българската народна власт “, разяснява Даниел Митов.

„ Повече от всеки път систематичните партии би трябвало да бъдат водещи в ръководството и да демонстрират пътя към икономическия напредък, тъй като през последните години следващият принцип в политиката донесе вреди “, съобщи депутатът от Българска социалистическа партия Драгомир Стойнев.

Стойнев разяснява, че систематичните партии са носители на непоклатимост и успокоение. „ Пожелавам триумф на конференцията и на бъдещото управление на Движение за права и свободи да не губи силата, която има “, добави Драгомир Стойчев.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР