България е решила проблема с нелегалните имигранти и е спряла

...
България е решила проблема с нелегалните имигранти и е спряла
Коментари Харесай

Борисов се хвали пред руски вестник за охраната на границите

България е решила казуса с незаконните имигранти и е спряла притока им по т.нар „ балкански маршрут”. Това декларира министър председателят Бойко Борисов пред съветския проправителствен ежедневник „ Известия”. Той акцентира, че съществена роля в тази ситуация е имало турското държавно управление в лицето на президента Ердоган.

Той акцентира, че мигрантската рецесия е била решена посредством съглашението сред Анкара и Брюксел от 2015 година, което, съгласно него, „ работи макар тежката изразителност на нашите сътрудници в Западна Европа по адрес на президента Ердоган”.

Борисов не пропуща да означи, че защитното оборудване по границата с южната ни съседка е по-дълго от това, което Виктор Орбан е построил сред Унгария и Сърбия: „ Строителството към този момент от дълго време е завършилото, просто не подвигаме звук по тази тематика. Заграждението е дълго 237 км, оборудвано е с видео- и термокамери. Неотдавна предадохме на граничните служители на реда 80 нови джипа „ Нисан”.

Според него Европейски Съюз би трябвало да насочи дейностите си във връзка с миграцията в три посоки – отбрана на границите на Европа, с цел да не се строят стени вътре в нея; основаване на бежански центрове отвън Европейски Съюз на територия надалеч от спорове и решение на проблемите с бедността и неконтролируемата раждаемост в Африка.

„ Африка я експлоатираха в продължение на десетилетия, в този момент с нея би трябвало да се работи на световно равнище”, отбелязва министър председателят.

В обявата има и експертно мнение – на ръководителката на Центъра за европейски проучвания към Руския институт за стратегически проучвания (РИСИ) Оксана Петровская. Според нея разположената в периферията на Евросъюза България нелошо се оправя с „ функционалността на бранител на Европа от мигранти”.

РИСИ закупи известност у нас поради предходния си началник – ген. Леонид Решетников. У нас избухна политически скандал, откакто някогашният шпионин разгласи по време на телевизионно изявление, че се е срещал с водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова и двамата са обсъждали кандидатурата на ген. Румен Радев за президент преди изборите от 2016 г.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР