България е провела цялостна съдебна реформа. Това заключение е залегнало

...
България е провела цялостна съдебна реформа. Това заключение е залегнало
Коментари Харесай

Министър Ахладова: ЕК приветства усилията на правителството за борба с корупцията

България е провела цялостна правосъдна промяна. Това умозаключение е залегнало в мониторинговия отчет за страната ни на Европейската комисия, който бе показан в сряда ( ).

В него се отбелязва като триумф стартиралите през 2020 година следствия против знакови фигури. В същото време обаче се слага акцент върху битката с корупцията, за която съгласно Брюксел би трябвало да се положат още старания на фона на ниското доверие в обществото.

„ Демокрацията, върховенството на закона и главните човешки права са в основата на Европейски Съюз ", сподели в това време в свое изказване във връзка отчетите за върховенството на закона за всички страни-членки Вера Йоурова, зам.-председателя на Европейската комисия. По думите й имали удоволствието да показват първия отчет за върховенството на закона, който покривал всички страни в Европейски Съюз. Докладът покривал четири стълба- правосъдна система, антикорупция, независимост на медиите и плурализъм. По думите й били тъкмо тези четири, тъй като било значимо да се види връзката сред тези проблеми. Тя съобщи, че когато върховенството на закона било под въпрос имало влияние върху живота на всеки един от нас.

Ето какво съобщи министърът:
" Докладът на Европейска комисия ясно обрисува постигнатите резултати в правосъдната система. Акцентира се върху спазването на правото в Европейски Съюз, съответстват с целите на прав ".

" Европейска комисия приветства промяната на законодателството, отчетът категорично показва, че при започване на годината бяха инициирани серия от следствия на високите етажи на властта, подчертават и на напъните на държавното управление за битка с корупцията ".

" В резултат на положителното взаимоотношение на правосъдната и изпълнителна власт бе осъществено наказателно гонене на министри, зам.-министри и кметове за корупционни практики ".

" Изпратили сме плана за нова Конституция за мнение от Венецианската комисия. Ще работим за необятен политически консенсус по тази промяна ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР