България е предоговорила доставките на ваксини с компанията Pfizer/BioNTech и

...
България е предоговорила доставките на ваксини с компанията Pfizer/BioNTech и
Коментари Харесай

Борисов: През май ще имаме колективен имунитет

България е предоговорила доставките на ваксини с компанията Pfizer/BioNTech и ще получим 2,7 млн. от техния препарат през април, май и юни. Това разгласи министър председателят Бойко Борисов на посещаване в асеновградското село Тополово. По думите му до май май месец броят на имунизираните може да скочи до 3 млн. и да бъде реализиран групов имунитет.

" В петък, и с помощта на европейската взаимност, само че и по тази причина, че доста в точния момент и доста твърдо реагирахме, предоговорихме през април, май, юни да получим 2,7 млн. ваксини от Pfizer/BioNTech. Убеден съм, че май месец ще има имунизирани над 3 млн. и с тези, които са оздравели, ще имаме груповия имунитет, с цел да се махне тая пандемия. Всичко е контрактувано, да не си приписват други заслугите ", уточни министър председателят.

" Това, което ме тормози - от Johnson & Johnson имаме 2 млн., почват и за нея да приказват всякакви работи неприятни. С една дума комерсиалната война е със страшна мощ, а и цените се подвигат със страшна мощ. Pfizer бяха 12 евро, станаха 15,5 евро, в този момент за 2022 и 2023 година се подписват договорите на Европейски Съюз за 900 млн. ваксини на цена 19,5 евро. Щом контракти се вършат занапред за 2022-2023 година, още толкоз варианти ще се явят. В идващите бюджети финансистите би трябвало да залагат доста по-големи буфери за ваксини ", разяснява Борисов.

„ ГЕРБ е първенец на изборите. Няма до момента друга партия, която да е излизала от цялостен мандат и отново да е спечелила. Омразата към нас е, че ги побеждаваме. Най-щастливи ще са да не се явим на избори ", сподели още водачът на партията.

По-рано министър председателят Бойко Борисов инспектира разширението на Околовръстния път на Пловдив. Той означи, че ремонтните действия вървят в график.

Логично е, че ГЕРБ е първа политическа мощ на изборите, тъй като хората утвърждават тези огромни поправки, строителството и всичко, което се прави по районите в страната, уточни министър председателят.

Днес ще бъде пуснато и едното платно на Автомагистрала Тракия, което беше с повреден асфалт, поради злополука при започване на седмицата, добави Борисов.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР