България е постигнала споразумение с Азербайджан за бартерни сделки газ

...
България е постигнала споразумение с Азербайджан за бартерни сделки газ
Коментари Харесай

Никола Стоянов: Имаме бартери с Азербайджан за газ срещу ток или готова продукция

България е постигнала съглашение с Азербайджан за бартерни покупко-продажби газ против ток или газ против подготвена продукция на български компании – да вземем за пример торове, съобщи пред бТВ служебният министър на стопанската система Никола Стоянов.

По думите му, по този начин нашите компании ще имат по-евтин газ и ще осъществят продукцията си, а Азербайджан ще спести от логистика.   

Стоянов увери, че за страната ни е обезпечен газ за зимата и няма да има недостиг на електрическа енергия.

Той сподели още, че с откриването на интерконектора се чака цената на микса да е под прага от 250 лева за киловатчас, избран от бизнеса, и няма да се наложи да се дават газови обезщетения на фирмите.

По думите му, поради обезпечаването в енергийната сфера България в този момент е привлекателна за непознати компании, единственият фактор, който тормози непознатия бизнес е политическата неустойчивост.    

След спада в цените на газа те ще останат на по-ниски равнища и не би трябвало да има повишаване на парното, увери министърът.     

Той разяснява и уволненията по време на служебното държавно управление.  

Стоянов съобщи, че за всички позиции, където е уволнил чиновници, са оповестени състезания. Той укори предшественичката си Корнелия Нинова, че е уволнявала хора, назначени с състезания, само че не е обявявала състезания за назначението на техни приемници.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР