България е получила в петък официално искане от руския газов

...
България е получила в петък официално искане от руския газов
Коментари Харесай

Газпром официално поиска България да плаща за руския газ в рубли 

България е получила в петък публично искане от съветския газов колос "Газпром " да заплаща получаваното от страната количество природен газ в рубли. Това заяви енергийният министър Александър Николов пред Българска национална телевизия в неделя.

"Дали ще има механизъм, по който да се заплаща в евро и по-късно да се превалутира, като изкуствено се подвига цената - следва да забележим. Това е едно от нещата, които са в степен на съмнение към този момент, т.е. изкуствено да се вдигне в допълнение цената за така наречен вражески страни ", разяснява министърът.

Руският президент, който планува всички страни, оповестени за вражески от Русия, да заплащат доставките на съветски газ в рубли.

Министрите на стопанската система на Германия и Франция незабавно обявиха на конференция в Берлин, че това е недопустимо нарушение на договорните условия,.

По думите на Николов договорът на България с "Газпром износ " е до края на декември и доставките на съветски газ до тогава не би трябвало да стопират. Министърът посочи, че в случай че спре подаването от Русия, ще се водят диалози със прилежащите страни за доставки и на полутечен природен газ.

По мотив градежа на газовия интерконектор с Гърция, през който България чака спомагателни доставки на азерски газ, енергийният министър удостовери, че "физическото довеждане докрай би трябвало да е на 1 юли,а по-нататък са всички равнища - местен регулатор, гръцки, европейски регулатор, по които би трябвало да се движим доста бързо, с цел да може фактическата комерсиална употреба да стане доста бързо ".
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР