България е политизирала ситуацията с пребития в Охрид секретар на

...
България е политизирала ситуацията с пребития в Охрид секретар на
Коментари Харесай

Християн Мицкоски: Политиците в Северна Македония с превит гръбнак коленичат и позволяват да бъде обиждан македонския народ

България е политизирала обстановката с пребития в Охрид секретар на сдружението „ Цар Борис Трети ” Християн Пендиков и доказателство за това е, че той е станал „ ВИП личност ” в София, твърди ръководителят на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски.

„ Ако бях български жител и видя, че Пендиков е ВИП личност, т.е. има по-големи права от мен, щях да се срамя от управлението на страната си. Това (правителството на България) към момента е служебно държавно управление там, само че бих се срамувал и от политиците в моята страна, които поддържат този човек, който въобще не познават. И в случай че се бяха постарали да научат повече за него, щяха да схванат, че той заслужава всичко, само че не и ВИП отношение и щяха да стигнат до извода, че това е човек, който не се радва на никакво почитание в средата, в която е израснал. И в случай че бяха поразпитали малко повече, щяха да схванат същинската причина за този случай ”, сподели Мицкоски, представен от Българска телеграфна агенция.

Според него политиците в София са решили да политизират този проблем, " смятайки, че това ще им донесе плюсове в предизборната акция ”, само че съгласно него резултатът ще е противоположен и „ огромна част от евентуалните гласоподаватели ще бъдат отвратени от това държание на публична София ”. Мицкоски уточни, че познава доста " сътрудници от университета, от бизнеса в прилежаща България, които имат доста по-големи заслуги да бъдат третирани като ВИП персони, само че са пренебрегнати от българските политици ", тъй като при започване на април в страната има избори.

Това съгласно Мицкоски " е обективната част ", а субективната са политиците в Северна Македония, " които с извит гръбнак коленичат и разрешават да им се приказва всичко и да бъдат обиждани македонският народ и македонската страна, тъй като тези политици са надълбоко забъркани в престъпни и корупционни кавги ".

„ Това е същността и по тази причина, когато приказваме за предварителни избори, споделяме, че колкото по-скоро тези хора изоставен политическата сцена, толкоз по-скоро (Република Северна Македония ще тръгне напред. Затова, дано да седнем да организираме избори допустимо най-скоро ", заключи Мицкоски.

Днес, прокуратурата в Охрид излезе със известие, че против единият от причинителите на нападението против Пендиков е с повдигнато обвиняване за нанасяне на тежка телесна щета „ от ненавист ”, а другият към момента се търси.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР