България е почти изцяло превзета от грипната епидемия. По данни

...
България е почти изцяло превзета от грипната епидемия. По данни
Коментари Харесай

България почервеня от епидемията

България е съвсем напълно завладяна от грипната зараза. По данни на Министерството на здравеопазването, към днешна дата грипна зараза е оповестена на територията на следните области: Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Сливен, Смолян, Софийска област, София-град, Стара Загора, Хасково, Шумен, Ямбол, както и на територията на община Луковит. Единици са несагегнатите от вирусни инфекции райони.

Каква е обстановката в Пазарджишко? До през днешния ден към момента и ние сме в зараза, следва да разберем какво ще реши Областният щаб за битка с грипа и острите респираторни болести. Заседанието следва от 11,00 часа, закрито е за публицисти, а резултатите ще бъдат оповестени след него. Тоест, към обяд ще се разбере ще има ли ново удължение и на насилствената почивка на учениците. Припомняме, че при оповестяването й заболеваемостта в региона доближи до 397 на 10 000 души, а при удължаването спадът е до 300 на 10 000 индивида.

От през днешния ден се възобновяват занятията в детските градини във Велинградска община, заяви Мариана Зинкова, шефка на дирекцията по филантропични действия. По искане на шефове детските заведения бяха затворени от петък, 25 януари, до през днешния ден, поради висока заболеваемост на малчуганите. До късния следобяд през вчерашния ден в общината не е подадена нова информация, което значи, че от през днешния ден би трябвало да работят по естествен график.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР