България е почетна страна-гост на 87-мия Международен солунски търговски панаир.

...
България е почетна страна-гост на 87-мия Международен солунски търговски панаир.
Коментари Харесай

България представя високи технологии, туризъм и култура на Солунския панаир

България е почетна страна-гост на 87-мия Международен солунски търговски панаир. Високи технологии, туризъм и просвета показват страната ни. Началото на форума беше обещано от министър на стопанската система Богдан Богданов, а по-късно през днешния ден президентът Румен Радев и гръцкият му сътрудник Катерина Сакералопулу ще посетят ревюто.



Фирми, профилирани в производството на дронове за карго транспорти. Такива, които създават наносателити и работят с аерокосмическата организация на Съединени американски щати НАСА. Фирми, произвеждащи свръхмодерни технологии в производството на микрочипове - тези са единствено някои от българските компании, които вземат участие на Солунския търговски панаир, на който тази година България е почетна страна-гост.



Панаирът се провежда всяка година и притегля стотици хиляди гости от целия свят. Това, което би трябвало да кажем, е, че тази година България взе участие с над 60 компании, като българският щанд е проведен от Министерството на стопанската система и промишлеността.



Панаирът, който се провежда всяка година в Солун, притегля към 220 000 гости. Българските компании имат опция да беседват с евентуални непознати контрагенти и евентуални купувачи.



фотоси: Александър Марков

Гърция е обичайно един от най-големите търговски сътрудници на България, като единствено от началото на тази година гръцки компании са вложили над 300 млн. евро в нашата страна. А като цяло - над 3 милиарда евро.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР