България е обвинена в стрелба по бежанец, съобщаваSky News.Видео, публикувано

...
България е обвинена в стрелба по бежанец, съобщаваSky News.Видео, публикувано
Коментари Харесай

Граничен полицай за стрелбата: Абсурд е да се стреля срещу чужда територия, това ще породи конфликти

България е упрекната в пукотевица по емигрант, съобщаваSky News.

Видео, оповестено от медията, демонстрира какмлад сириец е обстрелван на границата с Турция.Това са първикадри на търсещ леговище, който е ударен с бойни патрони на границата с Европейски Съюз, допълват от малкия екран.

Твърди се, че фрагментите са снимани на 3 октомври покрай българо-турската гранична ограда и демонстрират по какъв начин 19-годишният Абдула Ел Рустум пада на земята, откакто патрон минава през ръката му.

Самият той твърди, че е бил прострелян от български гранични чиновници, откакто те са хванали групата му нелегално да влиза в страната и са ги отблъснали назад в Турция.

Видеото наподобява любителско и не потвърждава, че сириецът е фактически прострелян от български граничари.

" Българските гранични служители на реда не са в сигурност. Повдигат се доста съществени въпроси. За в този момент не виждам доста консистентни отговори. От Турска и българска страна има камери. Да не се окаже, че не работят? Във видеото се вижда по какъв начин от турска страна са снимани хора с български униформи, които бият с пръчки хора, свалени на земята ", коменитра пред бТВ журналистът Мария Черешева.

Служители на гранична полиция обявиха, че им е мъчно да повярват, че някой ще стреля по човек, който хвърля камъни и не биха коментирали повече, тъй като не желаят " да си поставят главата в торбата ".

" Нямаме информация за случай със пукотевица. Имаме такава за случаи с нападателно държание от страна на мигранти към чиновниците от гранична полиция. Никой досега не е декларирал, че познава мястото, където е сниман клипът. Абсурд е да се стреля, изключително против непозната територия, тъй като това поражда риск от пораждане на съществени междудържавни спорове ", разяснява пред бТВначалник от Гранична полиция.

" Случаите в които мигранти хвърлят камъни и бутилки по служебни полицейски коли или кабинки не са необичайност. Чупят стъкла и вандалстват ", показа той.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР