България е най-краткият път, който свързва Китай с Европа, което

...
България е най-краткият път, който свързва Китай с Европа, което
Коментари Харесай

И от България Радев подкани китайски компании да инвестират

България е най-краткият път, който свързва Китай с Европа, което прави страната ни най-изгодната входна врата на Китай за Европейския съюз. Това съобщи президентът Румен Радев на среща на " Дондуков " 2 с представители на китайски компании, участващи в реализацията на самодейността " Един пояс, веднъж ", заяви пресслужбата на президента.

От там показват, че диалогът е в продължение на държавното посещаване на президента в Китай при започване на юли.

В срещата са взели участие представители на управленията на China Railway International Group, международен водач в построяването на железопътна и транспортна инфраструктура, и на Touchstone Financial Holding Group, която от пресслужбата дефинират като водеща финансова група, структурираща осъществяването на интернационалните стратегически планове в границите на самодейността " Един пояс, веднъж ".

Представителите на китайския бизнес срещнали президента с проектите си за основаване на платформа за вложения и осъществяване на стратегически планове в региона на инфраструктурата, енергетиката, селското стопанство, технологиите в страните от самодейността " 17+1 ". Проучват се благоприятни условия за разкриване в България на районен център за създаване и използване на тази финансова и планова платформа, оповестява пресслужбата.

Президентът Румен Радев изразил удовлетворението си, че единствено месец след визитата му в Китай страната към този момент демонстрира интерес към партньорство.

Радев припомнил трите предпочитани плана, които показа по време на визитата си в Китай: разкриване на директна въздушна линия София-Пекин и на клон на китайска банка в България, както и създаване на българо-китайски център за научни проучвания и нововъведения в България.

Местоположението на България е стратегическо и страната интензивно поддържа самодейността " 17+1 ", отбелязал Кени Сонг, ръководител на Touchstone Financial Holding Group. По думите му това е причина финансовата група да възнамерява разкриване на клон в България. Президентът на China Railway International Group Чен Шипинг декларирал, че компанията изследва бизнес-средата в България и съответни планове, в това число и пристанище " Варна ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР