България е надежден член на Европейския съюз, изпълнила е техническите

...
България е надежден член на Европейския съюз, изпълнила е техническите
Коментари Харесай

Сарафов в Брюксел: България заслужава да бъде част от Шенген

" България е благонадежден член на Европейския съюз, изпълнила е техническите критерии за участие в Шенген и заслужава да бъде част от това пространство ", съобщи и.ф. основен прокурор Борислав Сарафов по време на конференция в Европейския парламент в Брюксел, представен от Нова ТВ.

Сарафов акцентира основната роля на нашата страна за ефикасното ръководство на външните граници на Европейски Съюз, за превъзмогването на обвързваните с миграцията проблеми и сигурността на съюза. „ В днешния свят на неустойчивост и дълбоки трансформации тези провокации получават особена новост и сигурно заслужават всяко изпитание за решаването им “, съобщи и.ф. основен прокурор.

Сарафов изрази убеденост, че полемиката в Екологичен потенциал, в която вземат участие представители на Европейската комисия, службата за гранична сигурност на Европейски Съюз, европейски депутати и представители на Министерство на вътрешните работи, ще даде опция за формулиране на съответни оферти за хармонизирано използване на разпоредбите и стандартите за граничен надзор и ще разкрие нови вероятности пред европейската система за сигурност.

Участие във форума взе и зам.-главният прокурор Мария Павлова. В изявлението си тя акцентира, че непрестанните старания на Министерство на вътрешните работи и прокуратурата по запазване границите освен на България, а и на целия Европейски Съюз – като външна граница за общността, имат главно значение за ефикасната битка с трансграничната престъпност, за запазване на националната сигурност на страните и за превъзмогване на провокациите, които произлизат от незаконната миграция и от съпътстващите я закононарушения.

Павлова заяви, че през последните три години фрапантно са се нараснали разследваните от прокуратурата закононарушения, свързани с мигрантския напън и опазването на националната граница. „ Съвместните старания на всички служби, както навътре в страната, по този начин и тези в интернационален проект, са от изключително значение. Колкото по-бързо влезем в Шенгенското пространство, толкоз по-бързо проблемите ще бъдат решени “, сподели Павлова, наблягайки, че няма причина България да не бъде призната в Шенген.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР