България е на последно място по поставени ваксини на 100

...
България е на последно място по поставени ваксини на 100
Коментари Харесай

България е на последно място в ЕС по поставени ваксини

 България е на последно място по сложени ваксини на 100 души от популацията. Това демонстрират настоящите данни на ourworldindata.com към 14 януари. На 100 души показателят е 0,25%. На първо място се подрежда Дания (там към този момент 2% от популацията е имунизирано), следвана от Италия и Испания.

Общият брой на имунизираните против коронавирусна зараза лица у нас досега е 17 686, като 648 от имунизациите са регистрирани през последното денонощие, демонстрират данните на Единния информативен портал.

До 2 февруари в сраната ни ще дойдат още няколко партиди от имунизациите на Pfizer/BioNTech и Moderna. Точният график на доставката им представи директорът на Изпълнителната организация по лекарствата Богдан Кирилов на работното заседание при премиера във вторник.

" Утре чакаме първата доставка от втората позволена за приложимост ваксина на компанията Moderna. Количеството, което ще дойде, е 2400 дози като доставката се прави по едно и също време във всички европейски страни “, каза Кирилов.

Следващата доставка ще бъде на 18 януари, когато България ще получи 35 000 дози от имунизацията на Pfizer/BioNTech. Следват още към 4000 дози на 25 януари още веднъж на Moderna, а на 2 февруари - 35 000 дози на Pfizer/BioNTech.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР