България е на първо място в Европейския съюз по най-висока

...
България е на първо място в Европейския съюз по най-висока
Коментари Харесай

България и Германия - първи по най-висока допустима скорост на магистрали

България е преди всичко в Европейския съюз по най-висока оптимално позволена скорост на автомагистрала, като изключим Германия, където няма ограничаване на скоростта на аутобаните.
140 км/ч. е оптимално допустимата скорост, с която можем да се движим по автомагистрала у нас. Тя и най-високата за Европейския съюз, оповестява bTV.
В страни като Франция и Холандия позволената скорост е 130 км/ч., а в Дания и Швеция, тя е 110 км/ч.
В страните с най-ниска позволена скорост за шофиране по автомагистрали, има и минимум потърпевши при пътно транспортни катастрофи.
Бащата на Ани Дойкина едвам оцелява след злополука, при която различен лидер се блъска в автомобила му с висока скорост.
" Тук в София, и по автомагистралите се кара съгласно мен много бързо. Трябва да се понижат, допускам, че 110-120 км/ч е една допустима скорост. Страх ме е, тъй като ето, имам лепенка бебе в колата, карам две деца и в действителност се притеснявам”, сподели Ани Дойкина.
Първото място на България в класацията за оптимално позволена скорост на автомагистрала, води редица отрицателни първи места.
„ Това е в директна връзка с това, че сме на първо и на второ място по брой на починали. Държавите, към които ние се стремим като брой починали като Швеция, Холандия, Англия, там допустимата скорост по автомагистрали е 110 – 120 км, при тяхното положение на пътищата и при техния нов автопарк”, съобщи Владимир Тодоров.
От Института по пътна сигурност настояват, че единствено намаляването на скоростта и нейният надзор няма да докара до мечтаните резултати.
„ Скоростта е единствено един от съставените елементи в системата " Безопасна подвижност ". В някои обитаеми места и отвън обитаеми места имаме повишен надзор, само че в същото време случаите и произшествията не понижават. Те се усилват, т.е., ние би трябвало дейно да управляваме скоростта”, сподели Методи Стилянов.
Спорове за ограничаване на оптималната скорост се водят в цяла Европа, освен автомагистралите, а и за скоростните, междуселските и градските пътища.
Ако най-новите оферти за ремонти на Закона за придвижване по пътищата влязат в действие, санкциите за превишена скорост у нас ще се удвоят и ще надминат немските.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР