България е на едно от челните места по нотификация на

...
България е на едно от челните места по нотификация на
Коментари Харесай

Маргаритов: Около една трета от съобщенията за опасни храни в ЕС, са от България

България е на едно от челните места по нотификация на рискови артикули от хранителен генезис в Европейски Съюз - това значи, че към 1/3 от известията за рискови храни, са получени от България, съобщи пред Нова ТВ, Димитър Маргаритов, някогашен шеф на Комисията за отбрана на потребителите. По думите му, това може да значи също и че контролните органи прецизно наблюдават пазара.

По-рано беше обявено за 8-годишно дете, което си е изгорило хранопровода, отпивайки от сокче в хотел.

Маргаритов смята, че през последните години е основана добра организация, при която, в сходни случаи се изтеглят съответни партиди артикули.

„ Има подобен логаритъм и той може да работи сносно. Сега има една безкритичност на пазара, което е причина за сходен вид произшествия. Важно е да се стегнат редиците и да се внимава ”, сподели още той.

Димитър Маргаритов похвали съответната реакция на родителите, които са взели бутилката със сок, от която е пило детето - това ще помогне за определяне на обективната истина, счита той. Ако институциите си свършат работа, ще може да се откри повода за този случай.

При сходна обстановка с рискови храни е значимо хората по опция да запазят част от продукта и да  уведомят проверяващите органи, с цел да се наложи глоба.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР