България е на 93-то място от 137 държави по качество

...
България е на 93-то място от 137 държави по качество
Коментари Харесай

Летният сезон започва с тапи по пътищата

България е на 93-то място от 137 страни по качество на пътищата

И тазгодишният летен сезон стартира с тапи и блокади по пътищата. Най-тежко по традиция ще е на автомагистрала " Хемус ", по която ограничавания ще има през цялото лято, написа Сега бг. До средата на юни ще продължи и ремонтът на към 20 километра от автомагистрала " Тракия " след Пловдив. След това, при започване на есента, следва ремонт и на тунела " Траянови врата " на автомагистрала " Тракия ". За към месец ще бъде затруднено и придвижването през граничния пункт " Кулата " поради ремонт от гръцка страна. Продължава да е лимитирано и придвижването по автомагистрала " Люлин " поради формираните там свлачища. Така на процедура всички съществени трасета, които водят от София към морето, сега са блокирани.

По автомагистрала " Хемус " рестриктивните мерки ще продължат през цялото лято. Освен ремонтите на тръбите в посока София на тунелите " Ечемишка " и " Витиня " се постановат незабавни поправки и на някои от мостовете - да вземем за пример при 36-и километър. Това заяви министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков при визитата си в Шумен през вчерашния ден. " Мостовото оборудване е в трагично положение. Прави се ремонт на долното стоене - колоните и фундаментите на моста. Затова хората, преминаващи през него, не виждат служащи. Това малко ги нервира. Получавам непрекъснати сигнали ", разяснява Нанков, представен от Нюз.бг. 

Ремонт на автомагистрала " Хемус " на територията на Шуменска област в посока Варна също основава проблем за водачите. Нанков даде обещание, че той ще завърши най-късно до 22 юни. Строителството на новата права на " Хемус " от Белокопитово до пътен възел " Буховци " няма да се вмести в летните поправки и ще започва чак през септември.

В началото на сезона на отпуските ремонт се прави и на сектора от автомагистрала " Тракия ", сред 160-и и 140-и километър, където също се образуват големи тапи. Работата там се чака също да завърши доникъде на юни. " Това са 22 км цялостна рехабилитация на автомагистралата в двете направления на придвижване ", разяснява Нанков и прикани водачите да бъдат търпеливи.

Кошмарът за водачите обаче се обрисува да бъде дълготраен. Предстои ремонт и на тунела " Траянови врата " на автомагистрала " Тракия ". Той евентуално ще стартира през есента. Вече е оповестена и поръчката за ремонт на тунелите " Топли дол " и " Правешки ханове " на " Хемус ".

Според ранглиста на Световния стопански конгрес за предходната година България е на 93-то място по качество на пътищата измежду 137 страни. Непосредствено преди нас са страни като Танзания, Алжир и Мали. С идентична оценка като България са Уганда и Виетнам. Според отчета най-качествените пътища са в Обединените арабски емирства, следвани от Сингапур, Щвейцария, Хонконг, Холандия и Япония. В топ 10 попадат още Франция, Австрия и Съединени американски щати, до момента в който Германия е едвам на 15-о място по пътна инфраструктура.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР