България е много важен съсед и винаги е била, България,

...
България е много важен съсед и винаги е била, България,
Коментари Харесай

Турският посланик у нас: България има различни оплаквания, не намирам това за уместно

" България е доста значим комшия и постоянно е била, България, обаче има разнообразни недоволства, смятайки, че се намира в периферията на външната граница на Европейски Съюз. Не намирам това за подходящо заради една причина: България е комшия на Турция, а Турция е референтна страна, която е обвързвана с ред значими неща. Много от актуалните значими въпроси се въртят към Турция и България. Това сложи България в светлината на прожекторите, ускорява ролята на България в интернационалното поле. Бежанци, мигранти, сигурност, енергийни въпроси и какво ли още не.
Така отговори на въпроса: " Каква би могла да бъде ролята на България в турско-европейския разговор? " посланикът на Турция в България Сюлейман Гьокче в изявление за Българска национална телевизия и добави:
" България има неповторима роля и позиция освен в Европейски Съюз, само че и в интернационален мащаб. Ние виждаме това и се надявам и всички останали да го виждат. Не е нужно да се слагат етикети като „ медиатор “, тъй като нещата са доста по-всеобхватни. Всичко това дава доста благоприятни условия – политически и стопански. Правителството тук вижда това и работи в тази посока. Ние необятно ценим и поддържаме тези старания. След към шест месеца ще поемете председателството на Европейския съюз. В тази интернационална обстановка, цялостна с разнообразни събития – от измененията в климата до обстановката в Близкия Изток, стопански крах и възобновяване, България се намира в неповторимо значима и забележима позиция. Това е опция да бъдете забелязани, чути и разбрани. Ние се надяваме, чакаме и имаме вяра, че България ще се възползва по най-хубавия метод, освен от европейска позиция, само че и във връзка с българо-турските връзки. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР