България е крайно време да получи главен прокурор, който дължим

...
България е крайно време да получи главен прокурор, който дължим
Коментари Харесай

Надежда Йорданова: Крайно време е България да получи главен прокурор, който защитава правата на хората


България е извънредно време да получи основен прокурор, който изискуем на обществото, който споделя и отстоява високи морални стандарти и пази правата на хората, без да ги нарушава, основен прокурор, който не се прикрива зад полицейско принуждение. Това сподели министърът на правораздаването Надежда Йорданова в отговор на въпрос какво ще се реши с отстраняването на Иван Гешев. Тя разяснява тематиката преди съвещание на Висшия правосъден съвет, на което ще се прегледа всъщност предлагането на министър Йорданова за предварително освобождение от служба на основния прокурор, написа Българска телеграфна агенция.

Във връзка с това дали ще бъдат обединени двете претенции за премахване на Иван Гешев, нейното и това на служебния министър на правораздаването Янаки Стоилов от 2021 година, министър Йорданова уточни, че следва да реши Пленумът. По думите й такава опция има, само че те са на друг стадий в придвижването си, защото нейното към този момент е минало процедура по обмисляне на допустимостта. „ Към този миг такова предложение за сливане няма, дали ще се направи в зала, ще разберем след минути “, сподели тя. Министърът добави, че ще поддържа предлагането на Стоилов за премахване на основния прокурор.

В отговор на думите на основния прокурор, че евентуално декларира пред медиите погрешни данни, Йорданова разяснява: " Ако има погрешни данни, апелирам да бъдат посочени кои са те “. Според нея това, че министърът на правораздаването употребява опциите, които дават медиите, да коментира своята работа е в границите на пълномощията му.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР