България е идентифицирана като дестинация с благоприятни условия за правене

...
България е идентифицирана като дестинация с благоприятни условия за правене
Коментари Харесай

България е дестинация с благоприятни условия за бизнес, отчитат от Френската търговска камара

България е разпозната като дестинация с удобни условия за правене на бизнес. Това заяви  в „ Добро утро, Европа “ Весела Тодорова-Музетиг – изпълнителен шеф на Френската комерсиална камара. Организацията приготвя изследване на бизнес средата у нас. Факторите,които затрудняват вложителите, са политическата неустойчивост, забавената цифровизация и правната рамка, сподели Музетиг.

„ Данъчната ставка продължава да бъде посочена от нашите компании като главно преимущество. След това идва участието в Европейския съюз и на трето място, измежду доста други преимущества – цената на труда. Много забавно е, че тези три преимущества не престават да се показват “, изясни представителят на Френската комерсиална камара.

„ В същото време, към компликациите, които посрещат фирмите, увеличаващата се цена на труда се показва като нов фактор – за първи път тази година “, уточни тя.

„ България е с елементарен достъп до нововъведения. Сравнително елементарно се записва компания и може бързо да се стартира бизнес “, сподели още Музетиг.

Според френския бизнес у нас, в страната има известна липса на работна ръка и това постанова нуждата от държавна политика за превъзмогване на казуса, означи тя.

 

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР