България е хубава страна, но населена. Така един швейцарец описал

...
България е хубава страна, но населена. Така един швейцарец описал
Коментари Харесай

В САЩ и Русия минали на пишещи машинки, а у нас един опъна коча и му изправи рогата

България е хубава страна, само че обитаема. Така един швейцарец описал страната ни на различен. Ние обаче знаем, че бедата не е в това, че е обитаема, а в ниското качество на част от популацията. Особено в частта „ хайлайф “.
Скандалът с проникването в Национална агенция за приходите е прелестен образец за това. Вече чухме всевъзможни глупотевини по тематиката, изречени от значимите и по-малко значими хора в страната.

Финансовият Владислав Горанов опита да омаловажи абсурда с ироничното подхвърляне, че в случай че се употребили пишещи машини, нямало да има пробив в киберзащитата.

Принос към това колосално изобретение внесе самият министър председател. Той изясни с лъчезарна усмивка, че Съединени американски щати и Русия минали на пишещи машинки и чат, чат, чат… (показа с един пръст по какъв начин се удрят клавишите). Защото от Централно разузнавателно управление на САЩ, видите ли, Сноудън изнесъл маса данни, а сякаш имали отбрана – ехей!...

Демек: К’во сте разкрякали толкова!

Хорът на конкубинките поде с пърхащи клепки подадения звук. Солови партии на проф. Михаил Константинов – единственият български математик на добре платена работа и Георги Харизанов – понастоящем политолог и голфър, а в предишното някакъв друг…

Истината за машинките е много по-различна и не толкоз профанска, както ни я показват - по традиция.

На 19 юли 2013 година Си Ен Ен, Ен Би Си, USA Today и други оповестяват, че по информация на съветското издание „ Известия “ съветската Федерална работа за защита минава на пишещи машинки и хартиени документи. Решението било взето поради подслушването на министър-председателя на РФ Дмитрий Медведев по време на присъединяване му в среща на Г-20 в Лондон от американските служби.

След издънката ФСО решила да закупи 20 пишещи машини „ Триумф Адлер “. Депутатът от комисията по национална сигурност Николай Ковальов, някогашен началник на ФСБ – службата правоприемник на Комитет за Държавна сигурност (на СССР), - подкрепил концепцията, тъй като „ По отношение на сигурността на информацията всяка електроника е уязвима “.

Президентът Путин обаче се отнесъл скептично към предлагането и много сурово с създателите. А „ много сурово “ в Русия е с доста неприятни последици…

Има и друга история. През 1985 година, по време на Студената война, във Вашингтон с смут научавили, че огромна част от секретната информация, изпращана от американското посолство в Съединени американски щати, стига по-бързо до Комитет за Държавна сигурност (на СССР), в сравнение с до Централно разузнавателно управление на САЩ. Разследване посочило, че руснаците са изобретили устройство, с което подслушват машинописките и по ударите върху клавиатурата разчитат секретните текстове. Съединени американски щати стартира незабавно преоборудване на посолствата с съвременна електронна техника. Акцията е известна като „ Стрелец “ и за нея има написани цели книги.

Никой не е минал на пишещи машинки през днешния ден и шегите с тях във връзка неуспеха на финансовото министерство и данъчната организация са нелепи.

Проблемът не е в техниката, а в хората.

Ако в Национална агенция за приходите минат на пишещи машини, против дребни, само че постоянни суми, машинописките ще изнасят каквато информация им бъде поискана. Срещу по-големи и постоянни суми техните шефове ще преснимат цялата документи и ще я доставят франко поръчителя. Срещу доста съществени суми самият министър... Борисов и Горанов знаят по какъв начин става това.

Превръщането на разговора власт – жители в нескопосани смешки издава цялостното изтощение на властта. И припомня оня остарял анекдот, дето две баби от прилежащи села си говорели и едната споделила: В наше село има едно момче, но счита, чете, дори аероплан измисли… А другата рекла: Аналогичен случай в наше село – Пенчо опъна коча и му изправи рогата…

Това е равнището в тази страна.

Д-р Димитър Попкутуев
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР