България е европейски шампион по неданъчни пречки за бизнеса. Това

...
България е европейски шампион по неданъчни пречки за бизнеса. Това
Коментари Харесай

Кузман Илиев: България е европейски шампион по неданъчни пречки за бизнеса

" България е европейски първенец по неданъчни спънки за бизнеса ". Това съобщи в предаването " Лице в лице " по БТВ ръководителят на Съюза за стопанската самодейност Кузман Илиев.

" За страдание в някакъв смисъл парламентаризмът се оказа злепоставен от това, което се случи на финансова комисия. Аз поздравявам политиката на Асен Василев под паника да не се подвигат налози, тъй като това е добър сигнал към българския бизнес, който е в доста комплицирано положение сега. Обаче когато на полемиката парламентаристите предложат нещо рационално, а другояче този неданъчен тормоз, тези инспекции, тези неизпълними условия, да отпаднат, и те отпаднат и по-късно хората, които са в изпълнителната власт вземат някакво решение, което е наложено от парламентаристите, на мен ми се коства, че това не е добър сигнал. По тази линия се усещам леко обезпокоен ", сподели той.

" За 2024 година не би трябвало да има недостиг, тъй като стопанската система стартира да се забавя по доста противен метод. Тези 3 % недостиг могат да се реализиран по един доста противен метод - с административни способи, с най-хубавото желание да се вкарат повече пари в хазната в обстановка, в която фирменият заем потегля нагоре, лихвите по него потеглят нагоре. В която индустрията се забавя. Вижте Германия, комерсиалният ни сътрудник, е в криза. България е европейски първенец по неданъчни спънки за бизнеса. Много е значимо какви сигнали даваме. Вие в случай че сте бизнесмен и не знаете тази война на къде отива, не знаете Черноморието какъв сезон ще има, и вносът явно спада, с което демонстрира, че компаниите не знаят дали да купуват междинни артикули, износът понижава, това ти удря икономическия напредък, повишават ти се лихвите по заемите. Ти си бизнесмен, който е в извънредно непредсказуема среда. Искаш да видиш политиците знаят ли какво вършат. Те отиват, схващат се нещо и в един миг се оказва, че изобщо не са постигнали единодушие и стартират да играят политическа игра едни против други, с което объркват хората ", добави Илиев.

" Няма по какъв начин бизнесът да работи под боязън. Няма по какъв начин администрация и разнообразни органи, които се явяват контролни, да всяват боязън и да вършат инспекции на едни хора, които сега виждат тежък сезон поради спекулации и милитаризирането на Черно море. Не е това метода. Сега е моментът да кажем на тези хора: " Вижте, ние знаем, че ви е мъчно, вие каквито и обороти да извършите ще са добре пристигнали. Защото в случай че ви шокираме сега и не можете да си платите заемите и сте в безумна обстановка на неустановеност, нищо няма да влезе в хазната ". Тогава растежът ще е по-нисък, дефицитът ще нарасне, нашите сътрудници ще се ядосат ", счита икономическият специалист.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР