България е една сигурна дестинация и така я рекламираме. Утре,

...
България е една сигурна дестинация и така я рекламираме. Утре,
Коментари Харесай

Министърът на туризма не пое отговорност за задължително ваксиниране срещу COVID-19 в сектора

България е една сигурна дестинация и по този начин я популяризираме. Утре, 1 юни, ще е ясно с какъв брой ще поевтинеят плажните такъми – чадъри, шезлонги. На някои места ще е 0 лв., само че поевтиняването би трябвало да е наложително сред 50 и 100%. Това изясни служебният министър на туризма Стела Балтова.
На въпрос дали би трябвало да сме като Гърция и щом работиш нещо в областта на туризма, наложително би трябвало да си имунизиран против COVID-19, отговорът беше, че за целия туристически бранш имало обезпечени задоволително ваксини. Трябва имунизирането против COVID-19 да е фирмена политика, добави тя и трансферира отговорността от страната на бизнесмените.
 Спасяваме туризма - без PCR проби на влизане, само че да плащаме за PCR на излизане Спасяваме туризма - без PCR проби на влизане, само че да плащаме за PCR на излизане
Да махнем PCR тестванията за туристи, само че да им плащаме PCR тестванията на връщане, тъй като им желаят в родните страни. Това безусловно безумство...
Същевременно Балтова се разгласи " за " да паднат PCR тестванията за региона на Балканите – на вход и излаз. Това тя сподели при във Англия. А министърът ще предлага и децата до 12 години да не дават PCR тест, без значение от кое място влизат в България.
Балтова предизвести, че ситуацията с пандемията е такава, че не може да има цялостно отваряне на граници. Но имало насърчителни сигнали особено за чартърите, съгласно думите ѝ пред Нова телевизия.
Туризмът през 2021 година е по-труден от този през 2020 година, счита Балтова. Тя уточни, че Русия гледа два индикатора за туризъм – брой инфектирани с COVID-19 на 100 000 души и брой имунизирани. Във втория индикатор доста изоставаме, сподели министърът, откакто за първия към този момент сме добре – под 60 инфектирани на 100 000 души население.
Интересен факт е, че Балтова трансферира на МОН и отговорността кой ще влезе в програмата " Отново дружно ". С тази стратегия, обаче първите оценки са за до 70 деца от учебно заведение!
 Наш доктор разкритикува служебния здравен министър поради позицията му за имунизацията против COVID-19 и маските Наш доктор разкритикува служебния здравен министър поради позицията му за имунизацията против COVID-19 и маските
Поредна рецензия към служебния здравен министър доктор Стойчо Кацаров поради позицията му по отношение на COVID-19 - този път от доктор. Д-р Аспару...
Същевременно от хотелиерския отрасъл видяха доста проблеми - имало липса на туристи, имало липса и на личен състав. Според някои оценки, трябвало да се наемат 50 - 60 000 души.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР