България е една от трите страни в ЕС, избрани в

...
България е една от трите страни в ЕС, избрани в
Коментари Харесай

ИАНМСП бе одобрена и става част от проекта DIGITRANS на Световната банка и Европейската комисия

България е една от трите страни в Европейски Съюз, определени вследствие на деликатен и последователен асортимент, дружно със Словакия и Полша, която ще вземе присъединяване в първия по рода си пилотен план на Европейската комисия и Световната банка DIGITRANS за Насърчаване на цифровата промяна и ефикасните управнически практики.

ИАНМСП кандидатства и бе утвърдена за присъединяване в плана, като ще получи от Световната банка експертна помощ, създаване и тестване на инструмент за цифровизация на МСП. В рамките на плана ще се реализира обмяна на опит на положителни практики сред страните участници. Ще бъдат оценени бариерите и провокациите пред фирмите за имплементиране на цифрови решения, както и инструментариумът, посредством който страната интервенира в тази сфера, също и къде има припокриване или пропуски в поддържащата екосистема.

Практическата цел на DIGITRANS е основаването на приспособен и ефикасен инструмент за реализиране на действителен напредък в дигитализацията на МСП и управническите практики на предприятията в народен мащаб с небосвод доникъде на 2024 година

Проектът ще приключи с пилотно апробиране на създадения инструмент в сред 30 и 50 МСП, след което позитивните резултати и модел ще могат да се мултиплицират на национално равнище.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР