България е една от трите държави в света, които произвеждат

...
България е една от трите държави в света, които произвеждат
Коментари Харесай

Нова българска космическа храна показаха на изложението Дубай Експо

„ България е една от трите страни в света, които създават галактическа храна. Страната ни е с над 60-годишна история в производството на артикули за астронавти. Сега се готвим да пуснем нов артикул, нова технология за възстановяване на усета и качеството на храната за галактически полети “, описа доктор Божидар Захариев, преподавател на бизнес конференцията ‘’България в Космоса: Полет на иновациите’’, която се организира в границите на „ Експо 2020 Дубай “.

Космически храни, създадени у нас, бяха показани на специфичен щанд в българския павилион на „ Експо 2020 “ по време на Седмицата на Космоса.

Д-р Божидар Захариев, който посрещна някои от гостите на България на международното ревю, е прочут още като доктор Бо. Той живее в Дубай и се занимава с класифицирани военно-медицински проучвания, свързани с чревния микробиом, както и хелаторни лечения. Неговият екип създава пробиотици и ‘’микро храни’’- биостимуланти със зеолити, катехини, адаптогени. Тези артикули са част от галактическото меню на НАСА.
 Частната галактическа задача Inspiration4 демократизира космоса Частната галактическа задача Inspiration4 демократизира космоса
Космическата компания на Илон Мъск SpaceX е на път да влезе в историята за следващ път. Тази нощ SpaceX ще изведе в околоземна орбита п...

На бизнес конференцията ‘’България в Космоса: Полет на иновациите’’ в Дубай бяха разисквани галактическите достижения в областта на безвредното хвърчене. Лектори от Българската академия на науките описаха за новаторски технологии, употребявани за основаване на висококачествени хранителни артикули, подобаващи за консумация в Космоса.

Ендуро Сат показа модерни способи за логистика на сателитни системи и предпазване на данни.

Особен интерес провокираха пробиотичните храни, предопределени за астронавти, които бяха отразени в специфичен репортаж от Еxpo live feed. Репортер на домакините от „ Дубай Експо “ гостува на българския павилион, вкуси „ галактически “ бял шоколад и показа със феновете какъв брой е апетитен.

При обработката продуктите губят към 7-8 пъти от тежестта си, само че скъпите съставки се резервират, описаха специалистите. Технологията разрешава дълъг период на предпазване и елементарно превозване, защото галактическите артикули са изсушени или лиофилизирани (процес на дехидратиране посредством надълбоко заледяване под високо налягане и по-късно вакуумно премахване на водата).
 Вече можем да си купим билет за туризъм в космоса Вече можем да си купим билет за туризъм в космоса
Virgin Galactic стартира да продава билети на " галактически туристи ", като цената на едно място стартира от 450 000 $, оповестява БГНЕС....

Темата на седмицата притегли вниманието на разнородна аудитория в българския павилион. Конференцията беше посетена от бизнес делегации от Дубай, представители на елитни индийски концерни, учени от университета в Абу Даби и от европейската, канадската и ОАЕ галактически организации.

В разнообразни панели в границите на форума участваха специалисти по климатичните промени и представители на бизнес организации от Филипините, Русия, Обединени Арабски Емирства, Канада, Германия и Оман.

„ Дубай Експо 2020 “ продължава до края на март 2022 година, а на българския павилион предстоят още доста забавни събития. В рамките на програмата ще гостуват световноизвестни български реализатори, специалисти от разнообразни области, представители на бизнеса.

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР