България е една от 11-те европейски държави, която въвежда обединената

...
България е една от 11-те европейски държави, която въвежда обединената
Коментари Харесай

България въвежда единна европейска услуга за пътни такси за превозвачите |

България е една от 11-те европейски страни, която вкарва обединената услуга за тол таксуване  EETS, основана в помощ на транспортния отрасъл.

Tранспортният бизнес има опцията да употребява Европейската услуга за електронно събиране на пътни такси (EETS) за единадесет страни, в това число мостове и тунели, обединени – България, Унгария, Австрия, Германия, Белгия, Франция, Италия, Испания, Португалия, Швейцария и Полша. Новата услуга TollPass EETS обезпечава доста по-лесно, бързо и комфортно възнаграждение на тол такси единствено с един контракт с един снабдител на услуги и едно сертифицирано във всички страни бордово устройство.

В момента всяка транспортна компания, предоставяща услуги в Европа, всеки ден има десетки водачи, които пътуват през доста страни и във всяка от тях има разнообразни системи и условия за събиране на пътни такси. Поради тази причина лидерът в камиона би трябвало да има няколко или даже дузина устройства, които разрешават идентифицирането и местоположението на транспортното средство посредством системата, използвана в дадената страна. В резултат на това превозвачът би трябвало да подписва контракти и да урежда сметки с доста медиатори.

TollPass EETS на участниците в придвижването елементарно да заплащат пътни такси в Европейски Съюз единствено с един контракт с един снабдител на услуги и едно сертифицирано във всички страни бордово устройство.

Така TollPass се включва на европейския пазар като сертифициран сътрудник, предоставящ услугата EETS, трансформирайки „ Интелигентни трафик системи “ АД в компания с интернационално значение за тол таксуването. „ ИТС “ АД към този момент е снабдител на услугата освен за България, само че и за Европа, в осъществяване на Директива(ЕС) 2019/520 за оперативна съгласуемост при събирането на тол такси.

Какво съставлява EETS?

EETS е европейска самодейност, като главната цел на Европейски Съюз e да стандартизира методите за събиране на такси и да отвори пазара за външни компании, предлагащи на потребителите конкурентни условия. Освен България, услугата обхваща Унгария, Австрия, Германия, Белгия, Франция, Италия, Испания, Португалия, Швейцария и Полша.
Tollpass сплотява комплицираните и разнообразни тол системи в тези страни и ги дава в елементарно налично и изцяло решение за тежкотоварния транспортен отрасъл с един контракт и употребявайки едно бордово устройство (OBU) за отчитане и таксуване във всички тези страни.

Доставчикът на EETS, от своя страна, прави допустимо заплащането на тол такси в Европа с един контракт и едно устройство. Не се постанова тежкотоварните превозвачи да се обръщат към народен тол колектор в съответните страни с разнообразни условия за тол таксуване. Това облекчава работата на притежателите на автопаркове, мениджърите и водачите и пести време.

Като част от Европейската услуга за електронно събиране на пътни такси (EETS), потребителят получава комбинирано и сертифицирано бордово устройство TollPass EUROBOX, належащо за пресмятане и събиране на таксата за изминат сектор. 

Какво предлага TollPass?

Новата услуга TollPass EETS (European Electronic Toll System) e за заплащане на такси за изминат сектор в Европа с ново трансгранично бордово устройство TollPass EUROBOX, поддържащо GNSS и DSRC технологии за отчитане на пътни такси. Услугата включва и таксуване на пътуванията в България и е към този момент налична на TollPass.bg за всички нови и съществуващи клиенти.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР