България е един от основните доставчици на оръжия за Украйна.

...
България е един от основните доставчици на оръжия за Украйна.
Коментари Харесай

Депутат от ГЕРБ: България е един от основните доставчици на оръжие за Украйна

България е един от главните снабдители на оръжия за Украйна. Това съобщи в студиото на Българска национална телевизия депутатът от ГЕРБ Христо Гаджев на въпрос на водещата има ли пренасочване на доставки на български оръжия от Афганистан за Украйна.

Разрешенията за експорт на оръжия се получават единствено с автограф на министъра на стопанската система, сподели Гаджев. Той изясни, че България не изнася за страните и за държавните управления, а за частни компании. По думите на Гаджев Законът е заповеднически - би трябвало да е явен крайният консуматор, не търговецът или кой ще го получи. Ами, в случай че оръжието попадне в ръцете на терористи - нас не ни интересува ли, попита риторично депутатът и добави, че страната доста добре знае, че всичкото това оръжие отива в Украйна.

Защо се стига до този партизански модел - с цел да не се нервира госпожа Митрофанова и всичко да става под масата, а когато това става под масата, вървят и комисионни, изясни комплицираната обстановка депутатът от ГЕРБ.

Ние поддържаме Украйна, само че за какво се вършим на ударени, това е големият въпрос, добави Гаджев.

Комисия за защита на конкуренцията излезе с не едно и две мнения след нашите сигнали за повишените цени на петрола и на дизела и сподели, че не ревизира цените. Проверява дали има картел, дали има сделка, разяснява Гаджев по въпроса за нарастването в цените на горивата.

Защо самото държавно управление и Политическа партия към този момент един месец крият какво се случва с цените на горивата. Има си принадлежности на страната, които ревизират има ли далавера или не. Един лев е повишена цената на горивото по отношение на това, което би трябвало да бъде, къде отива този един лев, попита депутатът.

За далавера при горивата сигнализират и ръководещите, и опозицията

По тематиката за договаряния за сформиране на ново държавно управление, той съобщи: Кой желае да се коалира с Политическа партия - само Българска социалистическа партия и Демократична България, нито една от другите парламентарно показани, нито другите политически сили отвън Народното събрание желаят.

Относно изявленията от ръководещите, че биха разговаряли с ГЕРБ, в случай че са без Бойко Борисов, Гаджев съобщи, че Борисов си е ръководител на ГЕРБ, по тази причина напълно обикновено продължава да си води партията.

Отговорно е всички парламентарни групи да си приказват, само че ние нямаме какво да приказваме с Политическа партия, които демонстрираха, че са несъответстващи, добави депутатът от опозицията.

Според Гаджев, този бюджет е изработен на правилото " ден да мине, различен да пристигна ". Ние ще го подкрепим, само че сме внесли нашите оферти за промени, добави Гаджев.

Относно президента Румен Радев, той разяснява сбито: Отношението ни към него сме го изказвали неведнъж. Това, че тези, които го подкрепяха и агитираха за него по време на акцията, към този момент не му симпатизират, си е техен проблем.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР