България е домакин на съвместната българо-американска подготовка Тракийско лято –

...
България е домакин на съвместната българо-американска подготовка Тракийско лято –
Коментари Харесай

България е домакин на съвместната българо-американска подготовка „Тракийско лято – 2023“

България е хазаин на взаимната българо-американска подготовка „ Тракийско лято – 2023 “, която ще се организира от 5 до 20 август в регионите на авиобаза Безмер и летище Чешнегирово. Това заяви пресцентърът на Министерството на защитата (МО). В „ Тракийско лято “ вземат участие сили и средства от МО и структурите на директно послушание на министъра на защитата, Военновъздушните сили, Съвместното командване на специфичните интервенции и формирования от Военновъздушни сили на Съединени американски щати в Европа с три транспортни самолета С-130.

Днес ще бъдат изпълнени полети за пребазиране на персоналния състав, който ще взе участие в „ Тракийско лято - 2023 “. Транспортните самолети С-130 на Военновъздушните сили на Съединени американски щати ще бъдат пребазирани в нашата страна на 7 август. В рамките на взаимната подготовка в интервала 8-17 август 2023 година ще бъдат изпълнявани дневни и нощни полети със аероплан „ Spartan “ от състава на българските Военновъздушни сили и със самолети С-130 на Военновъздушните сили на Съединени американски щати.

Съвместната подготовка се организира над 15 години и способства Военновъздушни сили и Силите за специфични интервенции да придобият богат опит при действително взаимоотношение в интернационална среда, показват от МО.

Съвместната летателна тренировка с присъединяване на Военновъздушни сили на България и Гърция се организира в края на април.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР