България е договорила нови 140 млн. кубически метра газ, различен

...
България е договорила нови 140 млн. кубически метра газ, различен
Коментари Харесай

Холандска фирма иска да доставя американско синьо гориво за България

България е договорила нови 140 млн. кубически метра газ, друг от съветските доставки на синьо гориво. Това заяви министърът на енергетиката Теменужка Петкова на ексклузивен брифинг.

" Диверсификацията значи сигурност на доставките и конкурентни цени. Правителството може да се похвали с съответни дейности, предходната седмица започва строителството на интерконектора Гърция-България. Проектът ще даде действителна опция за достъп на други източници на природен газ. Беше записано сдружение, дъщерна акция на " Булгартрансгаз ". Щастлива съм да оповестя, че късно довечера идва танкер, който ще достави газ от Съединени американски щати. Това е допустимо с помощта на контракта с холандска компания. Тази доставка е на по-ниски цени от досегашните доставни цени ", съобщи Теменужка Петкова и добави, че това е явен знак, че държавното управление работи в посока диверсификация.

Количествата, които са доставени, са 90 млн. куб. метра за второто тримесечие, и още 50 млн. куб. метра за третото тримесечие.

Доставчикът подава публично писмо до Министерство на енергетиката с ясно заявление за присъединяване на пазара на газ в България и желае да взе участие в доставките на газ с към 500 млн. куб. метра през идващите 5 години.

Източник: БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР