България е държавата членка с най-бързо договорените и подписани Оперативни

...
България е държавата членка с най-бързо договорените и подписани Оперативни
Коментари Харесай

България подписа ключово споразумение свързано с Плана за възстановяване

България е страната членка с най-бързо контрактуваните и подписани Оперативни договорености в целия Европейски Съюз. Въпреки че българският проект беше 24-тия признат, България е 15-тата страна с Оперативни договорености с Европейска комисия. Процесът нормално лишава сред 5 и 7 месеца, като е достигал и до 10. Българското държавното управление съумя да завърши процеса за по-малко от 3 месеца след утвърждението на българския проект от Съвета на Европейски Съюз.

Оперативното съглашение прецизира в допълнение виновните институции, метода на регулиране за постигането на контрактуваните цели и на практика въпроси към метода на съдействие при наблюдението на осъществяването на Плана. То ще бъде оповестено на уеб страницата на Европейската комисия след приключването на техните вътрешни процедури.

Това удостоверява, че няма закъснение в осъществяването на Плана за възобновяване и резистентност. За по-малко от 3 месеца е подписано и утвърдено Финансово съглашение, изпълнени са всички законодателни ограничения по отношение на първото заплащане, построена е осведомителна система и е създадена и призната вътрешна нормативна база за осъществяването на промени и вложения, в това число Система за ръководство и надзор.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР