България е член на НАТО и Европейския съюз и това

...
България е член на НАТО и Европейския съюз и това
Коментари Харесай

Румен Христов: Най-важното е да бъде начертана национална стратегия за развитие на България

България е член на НАТО и Европейския съюз и това е нашият цивилизационен избор. И огромната заслуга е на политиката и ръководството на държавното управление на Съюза на демократичните сили, което приготви този път. Сега, идната стъпка е влизането ни в Еврозоната. Така, изрично ще спрат всички опити за завой към евразийските планове. Това съобщи в утринния блок на Българска национална телевизия водачът на Съюз на демократичните сили и лидер на листата на ГЕРБ-СДС в 23 МИР- София Румен Христов.

Съюз на демократичните сили има своя предизборна стратегия, само че поддържа всички десни политики на съдружния сътрудник ГЕРБ, с който са партии членки на Европейската национална партия и споделят идентични полезности.

Конкретно по програмата на Съюз на демократичните сили, в бранш Икономика, Румен Христов уточни, че до края на четиригодишния мандат на ръководство са изцяло постижими 1000 лв. минимална заплата,2000-2500 лв. междинна работна заплата, над 2500 лв. заплата за учителите. Образованието за ГЕРБ-СДС е извънредно значима сфера. То беше приоритет и ще остане, тъй като учителите и образованието градят бъдещето на нацията, съобщи водачът на Съюз на демократичните сили.
Съюз на демократичните сили ще поддържа преизчисляването на пенсиите, само че то би трябвало да върви паралелно, освен за минималните, а и за междинните и за най-високите. Румен Христов уточни, че на дневен ред за Съюз на демократичните сили ще бъде казусът с несправедливите компенсации, които са получили хората, чиито парцели са били отнети след 9-ти септември. Според водачът на Съюз на демократичните сили тези хора са били неколкократно ощетени от страната и би трябвало да се намерения за тяхното почтено обезщетяване. Съюз на демократичните сили е партия, която пази потърпевшите от комунистическия режим и ще продължи да го прави.

На въпрос, по какъв начин ще разяснява тезата на Българска социалистическа партия, че преди влизането на България в Еврозоната би трябвало да има “шоково увеличение на доходите”, Румен Христов съобщи, че това е популизъм, тъй като тези пари би трябвало да дойдат през стопанската система и през интензивен стопански напредък, който Съюз на демократичните сили е заложил в програмата си. Той прикани да се приказва не за шоково нарастване на приходите, а за “шоково повишаване на растежа на стопанската система и на Брутния вътрешен артикул с 6-7 %, с цел да наваксаме по отношение на останалите страни от Европейския съюз”.

Що се отнася до обвиняванията на служебното държавно управление за обири и корупция, Христов даде следният образец:
“Говори се, че в последните години се крадат 10 милиарда лв.. Сега, Борисов и ГЕРБ не ръководят към този момент два месеца. Ако приемем, че се крадат 10 милиарда годишно, това значи, че на месец сумата е 800 и няколко милиона. Къде са тези милиард и шестстотин за последните два месеца?”

Що се отнася до това каква съпротива биха били от ГЕРБ-СДС, в случай че не са в ръководството на страната, Румен Христов предизвести, че в 46-то Народно заседание те ще бъдат градивна, само че доста мощна съпротива!

Най-важното в идващия Парламент е да бъде начертана национална тактика за развиване на България, да посочим ясно кой от какво няма да отстъпи вляво и вдясно, уточни Христов. По думите му, Съюз на демократичните сили изрично няма да отстъпи от европейския път на България; от пазарната икономика; от демократичните полезности, завоювани през годините на прехода; във връзка с Македония - изрично срещу приемането й в Европейски Съюз, за сметка на българския интерес; изрично срещу приемането на Истанбулската спогодба.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР