България е част от усилията на държавите-членки на Европейския съюз,

...
България е част от усилията на държавите-членки на Европейския съюз,
Коментари Харесай

МВнР: Държави, нарушаващи правата на човека, нямат място в Съвета на ООН по правата на човека

България е част от напъните на държавите-членки на Европейския съюз, Съединени американски щати, Обединеното кралство и други сходно мислещи страни за прекратяване на участието на Русия в Съвета на Организация на обединените нации по правата на индивида (СПЧ).

Със своите дейности Русия сподели, че не зачита главните правила, на които се основава активността на СПЧ, и не може да продължи да бъде негов член.

Руската военна експанзия против Украйна е извънредно съществено нарушаване на Устава на Организация на обединените нации и на интернационалното право като цяло. Тази експанзия подкопава основите на интернационалния ред – териториалната целокупност и суверенитета на страните, мира, сигурността, стабилността, предвидимостта, съществуването на правила и уважението към главните човешки права и свободи. В последните дни данните за съществени нарушавания на правата на индивида от съветските въоръжени сили в Украйна бяха допълнени с нови свидетелства за голям брой тежки военни закононарушения в редица украински градове, в това число в Буча и Ирпин.

България остро осъжда тези закононарушения и приканва за заблуждение под отговорност на причинителите. България поддържа импортирания план на резолюция в Общото заседание на Организация на обединените нации за прекратяване на участието на Русия в СПЧ и приканва всички виновни членове на интернационалната общественост също да го поддържат.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР