България е 53 от 167 страни в класацията по демократичност.

...
България е 53 от 167 страни в класацията по демократичност.
Коментари Харесай

Индекс на демокрацията: България е 53-то място от 167 страни в класацията


България е 53 от 167 страни в класацията по либералност. Това установи Индексът за народна власт за 2021 година, оповестен от списание " Икономист ".

Страната ни е с 10 пункта пред прилежаща Сърбия и 20 пред Северна Македония. По-добри индикатори от нашата страна на Балканите има единствено Гърция, класирана на 34 място с показател 7,56.

България обаче спада с едно място по отношение на миналогодишното издание на класацията. Докладът поставя страната ни в една група с Унгария и Полша, чиито " оценки също леко спадат ".

" България бележи спад в категорията действие на ръководството през 2021 година, защото страната три пъти създаде парламентарни избори, с цел да преодолее политическата парализа, и беше ръководена най-вече от назначени служебни държавни управления ", се споделя в изследването.

Докладът регистрира, че процентът на хората, които живеят в народна власт, пада под 50%, до момента в който властническите режими се постановат.

Изследването взима под внимание пет индикатора - избирателен развой и плурализъм, действие на държавното управление, политическо присъединяване, демократична политическа просвета и цивилен свободи.

През 2021 година показателят понижава за съвсем всички райони, а като съществена причина за това са посочени рестриктивните мерки поради ковид.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР