България доказа как в кризисна ситуация може да се обедини

...
България доказа как в кризисна ситуация може да се обедини
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ: ДПС показа как обединява със състрадание. Да се обединим, за да решим проблемите на хората

България потвърди по какъв начин в спешна обстановка може да се сплоти с огромната дарителска акция против опустошителното земетресение. Видяхме по какъв начин Движение за права и свободи може да провежда и посредством това да сплотява българското общество с състрадание и съчувствие. Сега, в спешната обстановка, отново би трябвало да сме в основата на обединяването – този път в търсене и намиране на решения на проблемите на хората. Това съобщи ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ на предизборна среща във Велико Търново, в която участваха заместник-председателят на партията Йордан Цонев, който е лидер на листата на Движение за права и свободи за района, водачът на европейските либерали Илхан Кючюк и специалистът по обществена политика Хасан Адемов, оповестиха от пресцентъра на партията.

Карадайъ благодари на всички български жители, без значение от етнос и вяра, които са дарили за потърпевшите от земетресението в Турция.

Някои политици се пробват да постановат своя дневен ред, само че дневният ред на хората са инфлацията, обедняването, сигурността на работните места. Всички тези въпроси чакат политическото си решение, сподели Карадайъ.

Той напомни, че нито сме се възползвали от Плана за възобновяване и резистентност, нито са тръгнали оперативните стратегии.

Няма по какъв начин без вложения да преодоляваме инфлацията. Това не става с лозунги и лепене на етикети на политическите съперници, безапелационен е Карадайъ.

Отмина времето на лозунгите и популизма. Време е за Движение за права и свободи, съобщи ръководителят на Движение за права и свободи.

Той разгласи, че Движение за права и свободи поема уговорката дневният ред на хората да стане дневен ред на политиците и уточни по какъв начин ще стане това.

„ С разсъдък да създадем нужния разбор и сканиране на икономическата и обществена политика и след това отново с разсъдък да се намерят верните решения. Отговорност  – и персонална, и групова, и партийна, и парламентарна, с цел да можем решенията да ги материализираме в действителния живот на хората. Диалог, който да откри единодушието, обединяването, заедността и в обществото, и в политиката, и в Народното събрание. Само по този начин ще можем за решаваме стабилно проблемите и да развиваме стопанската система си ускорено и да догонваме средноевропейските стандарти на живот “, съобщи Мустафа Карадайъ.

" Нищо в българския парламент не става без Движение за права и свободи! Движение за права и свободи е разсъдък, опит и мощ! ", съобщи зам.-председателят на Движение за права и свободи Йордан Цонев. И акцентира: " Движение за права и свободи най-сериозната партия! ".

Две години няма болшинство, няма държавно управление. Но в тези две години, макар тежките думи, които се изричат против нас, макар езика на омразата, който продължава и е присъщ за български политически живот като се изключи нашата партия, нищо в българския парламент не става без Движение за права и свободи, нищо, безапелационен бе зам.-председателят на 48-ото Народно събрание.

В тези две години: стартира да се прави бюджет - без Движение за права и свободи не става, стартират да се гледат значими закони за обезщетенията на бизнеса, на хората, за превъзмогване на рецесията - без Движение за права и свободи не става Движение за права и свободи, продължи Цонев.

Уверявам ви, че не става въпрос за гласовете на Движение за права и свободи. Става въпрос кой да менажира процесите. А процесите ги менажираха хората от Движение за права и свободи, акцентира зам.-председателят на партията.

Движение за права и свободи е разсъдък, Движение за права и свободи е опит, Движение за права и свободи е мощ! Движение за права и свободи е безусловно неизпълним фактор в българската политика, съобщи Йордан Цонев.

Трябва да сте горди с нашата партия, даже когато не сме в ръководството, даже когато приказват по наш адрес неприятни неща. Говорят, тъй като по този начин са привикнали, тъй като нямат философия, тъй като нямат лице. Тяхното лице е да приказват против, сподели още Йордан Цонев.

Ние ще създадем всичко допустимо да има държавно управление, увери Цонев. И акцентира: " Много е мъчно да обясниш на външен наблюдаващ по какъв начин с 35 - 40 депутати ще наложиш волята си пред 240. Това става с можене, с престиж на всички равнища, с експертиза, с визия за бъдещето, с водачи които знаят, какво и по какъв начин да създадат. Това е нашата партия. Затова сме толкоз мощни, по тази причина ги дразним ".

Имаме самочувствие, имаме мощ, имаме връзка с вас, знаем какво вършим. Имаме посланичество на всички равнища, уважавани сме в Европа, уважавани сме във Вашингтон, уважавани сме в Анкара, уважавани сме в Атина, уважавани сме на всички места, заключи Цонев. И прикани съпартийците си да работят по този начин, че Движение за права и свободи още веднъж да има двама народни представители от Велико Търново.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР