България дарява на Турция обещаните на Северна Македония три електрически

...
България дарява на Турция обещаните на Северна Македония три електрически
Коментари Харесай

Вместо на Северна Македония, България изпраща на Турция три генератора

България подарява на Турция обещаните на Северна Македония три електрически генератора. Българското вътрешно министерство даде обещание да изпрати генератори на македонската граница, откакто Скопие спря за няколко часа българите, тръгнали да почетат Гоце Делчев на 4 февруари. Официалното пояснение на македонските управляващи тогава бе, че е трябвало да спрат работа на граничния пунк Деве хълм, тъй като е спряло електричеството и надлежно пропусквателната система.

Според информация на БНР от неделя от Граничен контролно-пропусквателен пункт Деве хълм са отказали да получат обещания елемент от министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев, а в понеделник Демерджиев разгласи, че генераторите ще бъдат пренасочени към Турция, където има по-голяма потребност след разрушителните трусове.

" Надявам се, че Република Северна Македония ще откри сили и средства да обезпечи граничния си надзор по-добре ", каза още министър Демерджиев и добави, че предстоят консулски съвещания, в които се надява да взе участие.

" Там ще уточним всички проблеми и в случай че можем да помогнем, ще им помогнем, само че потребността в Турция сега е доста по-остра, касае избавяне на човешки животи и считам там да отидат трите генератора ", сподели вътрешният министър.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР