България, Дания, Германия и Люксембург се присъединиха към Многонационалната инициатива

...
България, Дания, Германия и Люксембург се присъединиха към Многонационалната инициатива
Коментари Харесай

България и още три държави се присъединиха към инициативата на НАТО за складиране на боеприпаси

България, Дания, Германия и Люксембург се причислиха към Многонационалната самодейност на НАТО за депозиране на муниции (MAWI). MAWI играе основна роля за обезпечаването на опция за авансово разполагане на подобаващи ресурси от муниции в поддръжка на многонационалните бойни групи на НАТО на източния фланг на Алианса, заяви формалният уебсайт на организацията.


В отговор на пълномащабното навлизане на Русия в Украйна през февруари 2022 година съдружниците взеха решение да подсилят четирите съществуващи многонационални бойни групи в източната част на Алианса и да прибавят още четири. Съюзниците работят и по предварителното разполагане на повече оръжия и съоръжение, с цел да останат готови за всяка евентуална опасност.

" Укрепването на възпиращата и отбранителната дарба на НАТО ще бъде допустимо единствено в случай че нашите войски бъдат съответно подкрепяни и снабдявани. Миналата година на всички ни беше брутално напомнено за смисъла на доставките на муниции за нашите въоръжени сили. Инициативата за многонационално депозиране на муниции – MAWI, има за цел точно да подсигурява, че нашите бойци имат достъп до верните количества муниции на верните места ", съобщи заместник-генералният секретар Мирча Джоана, като приветства четиримата нови участници в самодейността.

С това описът на участниците в MAWI доближи 23-ма съдружници, дружно с поканената Швеция, както и Агенцията на НАТО за поддръжка и доставяне. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР