България да предостави “техническа” помощ на Украйна, решиха депутатите в

...
България да предостави “техническа” помощ на Украйна, решиха депутатите в
Коментари Харесай

България да предостави техническа помощ на Украйна, реши комисията по външна политика

България да даде “техническа” помощ на Украйна, взеха решение депутатите в парламентарната комисия по външна политика по предложение на “Продължаваме промяната”.

Депутатите от Политическа партия през днешния ден внесоха предложение, с което да се даде мандат на Министерския съвет да даде филантропична и “техническа помощ”, само че без категорично да се загатва “военна”.

От Българска социалистическа партия взеха решение да го поддържат, само че съдружните им сътрудници от “Демократична България” го дефинираха като безсмислено.

Досега в Народното събрание имаше две такива оферти на Демократична България и ГЕРБ.

”Демократична България” оферират страната ни да окаже военно-техническа помощ на Украйна, като употребява пари от специфичните фондове на Европейски Съюз и НАТО.

ГЕРБ пък също желае страната ни да даде оръжие, само че с експлицитната спогодба това да не се прави за сметка на съществени отбранителни платформи и уреди. Освен това те оферират и държавното управление да стартира договаряния с НАТО, с цел да обезпечи заместващ и подсилващ потенциал на отбранителните ни качества.

Двете оферти бяха импортирани в Народното събрание при започване на месеца, само че на два пъти изпаднаха от дневния ред на комисията по външна политика. По искане на ГЕРБ през днешния ден те още веднъж бяха включени в дневния ред.

Междувременно през днешния ден Политическа партия внесе свое предложение, с което упорства да се помогне с “техническа” помощ на Украйна. То планува държавното управление да се задължи да окаже помощ на бежанците с нужните законодателни и организационни промени, както и Министерският съвет да изготви повсеместен пакет от ограничения за превъзмогване от наложените наказания по отношение на Русия, които биха могли да обиден страната ни в стопански, обществен и енергиен аспект.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР