България Антиправителствените протести продължават Граждани се събират в столицата за

...
България Антиправителствените протести продължават Граждани се събират в столицата за
Коментари Харесай

Антиправителствените протести продължават

България Антиправителствените митинги не престават Граждани се събират в столицата за 15-та поредна вечер 23 юли 2020, 17:21  Съдът анулира решението на Комисия за защита на конкуренцията по проблема ЧЕЗ
Съдът анулира решението на Комисия за защита на конкуренцията по проблема ЧЕЗ
 Радев: Нужен е нов парламент и конституционна промяна
Радев: Нужен е нов парламент и конституционна промяна
 Пожар избухна в Хасковско
Пожар избухна в Хасковско
 Внесоха в съда делото за злополуката с Лютви Местан
Внесоха в съда делото за злополуката с Лютви Местан
 Народно събрание поддържа
Народно събрание поддържа " Марица Изток II " да поеме " студения запас "
 Конституционен съд: Няма спънка всеки прокурор да проверява Гешев
Конституционен съд: Няма спънка всеки прокурор да проверява Гешев
 Съдът удостовери паричните гаранции на младежите, хвърляли бутилки по постройката на Народно събрание
Съдът удостовери паричните гаранции на младежите, хвърляли бутилки по постройката на Народно събрание
 Михаил Миков: Трябва да се изчакат търпеливо постоянните избори
Михаил Миков: Трябва да се изчакат търпеливо постоянните избори

ротестиращите в София блокираха разнообразни основни кръстовища в София довечера.

Те се разделиха и се насочиха към 9 разнообразни точки. Единият лъч потегли към Орлов мост, а вторият към Паметника Левски, другите към "Витошка " и "Патриарх Евтимий ", Халите, площад "Македония ", кръстовището на "Раковски " и "Дондуков ", "Фритьоф Нансен " и "България " и "Лъвов мост ", показва БНР.

Част от стачкуващите, които потеглиха към Лъвов мост, стопираха при Халите. Друга част се придвижват по бул. "Мария Луиза ". Движението на Лъвов мост е спряно и от двете страни. Градският превоз не се движи. Струпали са се към този момент няколко рейса и тролеи. Протестиращите са по средата на пътното платно, част от тях са седнали на земята.

Протестът протича умерено и без напрежение.

Блокада на Орлов мост стартира малко след 21 ч, когато протестното шествие потегли в разнообразни направления от пл. "Независимост ". Проявата към този момент също протича спокойно и умерено. Демонстрантите минаха по "Цар Освободител " около Военния клуб и Университета до Орлов мост.

Организаторите на митинга оповестиха, че ще има и народен митинг идната сряда от 10 часа.

Протестите с искане за оставка на държавното управление и на основния прокурор Иван Гешев не престават в столицата за 15-а поредна вечер.

Мястото на демонстрацията още веднъж пред постройката на президентството.

Първите недоволни започнаха да се събират още от 17:00 часа пред постройката на президентството, осведоми Агенция "Фокус ".

Протестът се реалокира пред постройката на Министерския съвет и затвори придвижването по бул. "Цар Освободител " и бул. "Дондуков ". Пред Министерски съвет има компактен кордон от от служители на реда, органите на реда са застанали и пред постройката на Народното събрание, показва Българска телеграфна агенция.
Антиправителствените митинги не престават  митинг софия  митинг софия  митинг софия  митинг софия
Около 19:30 протестиращите хвърляха семки и бонбони пред постройката на Министерския съвет, показва БГНЕС.

След 20:00 часа президентът Румен Радев излезе при протестиращите.

Радев: Нужен е нов парламент и конституционна промяна

След изказването му събралите се жители започнаха да скандират "Радев " пред Министерския съвет, показва "Фокус ".

След това президентът потегли по ул. "Съборна " към автомобила си, жителите го последваха, аплодирайки го, показва Българска телеграфна агенция.

Протестът през днешния ден е под надпис "Да защитим демокрацията ".

Исканията са оставка на премиера и основния прокурор, електронно и отдалечено гласоподаване, както и Велико Народно заседание за смяна в Конституцията.

Днес на дневен ред и измежду протестиращите бяха рокадите в кабинета. "Протестът има едни претенции и те не са се трансформирали ", сподели протестираща жена, представена от NOVA.

"Аз съм историк и ще направя едно съпоставяне - когато не съумели да изчистят едни обори, те пуснали водата и всичко се измело ", разяснява друга от стачкуващите.

"Мисля че измененията са козметични. Пак ще има митинги. Не виждам смисъл от това да се сменят тези хора. Бойко Борисов и основният прокурор би трябвало да се махнат ", съобщи протестиращ.

По-рано през днешния ден от Столична дирекция на вътрешните работи приканиха протестиращите да бъдат малко по-разумни при дейностите си.

Протест имаше довечера и пред постройката на Българска национална телевизия с искане на оставката на генералния шеф Емил Кошлуков.

Антиправителствени митинги довечера има и в Пловдив, Русе, Варна, Бургас, Карлово, Стара Загора,Ямбол, Пазарджик, Сливен.

За протестиращите в Пловдив държавното управление е изчерпано. "Оставката на тези министри не е решение на казуса. Това е опит за едно политическо оцеляване на кабинета ", сподели един от протестиращите там.

В Стара Загора протестиращите блокираха за малко няколко кръстовища в централната част на града. "Промените не значат, че нещо ще се промени. И Тодор Живков сменяше министри, само че системата оставаше. Ние желаеме промяна на системата ", съобщи един от стачкуващите.

Протестиращите в Хасково минаха през централните булеварди, като блокираха основни кръстовища, както и изхода за Димитровград. "Системата е прогнила отвред – корупция има на най-високо равнище. Докато в пандизите няма политици, няма по какъв начин да се трансформират нещата ", сподели един от протестиращите в града.

Борисов разгласи кои министри си потеглят и за какво

Съдът удостовери паричните гаранции на младежите, хвърляли бутилки по постройката на Народно събрание

Осем души са арестувани преди и след вчерашния митинг

Столична дирекция на вътрешните работи: Безспорни данни за "опит за бунт "

Симеонов: Божков и Радев дирижират провокациите на митингите
Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза Източник: митинг.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
66 коментара Водещи  Антиправителствените митинги не престават Антиправителствените митинги не престават  Радев: Нужен е нов парламент и конституционна промяна Радев: Нужен е нов парламент и конституционна промяна  Пожарите в Гърция: Кмет прикани за изключително състояние Пожарите в Гърция: Кмет прикани за изключително състояние  Борисов разгласи кои министри си потеглят и за какво Борисов разгласи кои министри си потеглят и за какво  1 Жалбите за провалени пътувания се усилват  1 Топъл обяд до края на годината за близо 29 000 нуждаещи се  1 Данък благосъстояние и необлагаем най-малко поради рецесията с COVID-19 желае КНСБ --> Пaрите ни  Жалбите за провалени пътувания се усилват Жалбите за провалени пътувания се усилват  Топъл обяд до края на годината за близо 29 000 нуждаещи се Топъл обяд до края на годината за близо 29 000 нуждаещи се  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 --> Не пропускай  <br> Министерските оставки са импортирани в Народното събрание <br>
Министерските оставки са импортирани в Народното събрание
 <br> Коронавирус: учени направиха значимо изобретение за новата болест <br>
Коронавирус: учени направиха значимо изобретение за новата болест
 Вучич: На Балканите се случва нещо необичайно Вучич: На Балканите се случва нещо необичайно  <br> Добра вест! Шоколадът е потребен за сърцето <br>
Добра вест! Шоколадът е потребен за сърцето
Виц на деня Служител в офис пита собствен сътрудник: - Мите, ти още ли си тук? Нали трябваше да тръгнеш по-рано за погребението на тъщата! - Да, но… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Последни  Областният шеф на Добрич е с COVID-19 Областният шеф на Добрич е с COVID-19 Той е подложен под карантина  Това е тайната на сполучливите антиправителствени митинги Това е тайната на сполучливите антиправителствени митинги Ерика Шеноут и Мария Дж. Стефан откриват правилото за 3,5% от популацията  Бомонти Сринаха най-старата пивоварна в Турция за ислямски център Построена през 1890 година, фабриката за бира „ Бомонти ” е първата пивоварна, основана в Османската империя  Света София DW: " Ако Мохамед се пробуди, няма да познае възгледите си " " Превръщането на " Света София " в джамия е проява на власт ", счита ислямоведът Моханад Корхиде  Екологичен потенциал единомислещо: Преговорите по бюджета да продължат Екологичен потенциал единомислещо: Преговорите по бюджета да продължат Евродепутатите към този момент не са склонни да одобряват без промени разпределението на бюджета  <p>22 година след &quot;Капан за родители&quot;: Как се трансформираха актьорите?</p> 22 години след " Капан за родители ": Как се трансформираха актьорите? Класическият детски филм към момента се радва на огромна известност  „ Лудогорец ” показа новото си звездно попълнение „ Лудогорец ” показа новото си звездно попълнение Алекс Сантана е младеж на бразилския гранд " Интернасионал " (Порто Алегре)  Номинираните за министри - кой кой е Номинираните за министри - кой кой е Премиерът предложи пет рокади в кабинета  Москва: България към този момент не може да изостави съветския газ Москва: България към този момент не може да изостави съветския газ Пилипсон: Изгонването на съветски дипломати не се е случило без " външна интервенция "  <p>Лъгал ли е&nbsp;Пламен Узунов?&nbsp;ДАНС с публична позиция</p> ДАНС с публична позиция за изследване на Пламен Узунов Месец преди да бъде задържан той е изискал достъп до информация " Строго секретно "  Asus ROG 3 Asus показа най-мощния смарт телефон с Android до момента ROG 3 е ориентиран към най-запалените геймъри  Харизанов: Промените в кабинета няма да потушат напрежението и това е хубаво Харизанов: Промените в кабинета няма да потушат напрежението и това е хубаво Нито през днешния ден ще се успокои митингът, нито през днешния ден ще завърши ремонтът на държавното управление  ВАП разпореди незабавна инспекция на ограниченията за сигурност поради прекъсването на метрото ВАП разпореди незабавна инспекция на ограниченията за сигурност поради прекъсването на метрото За случая с обвинявания за безчинство са двама някогашни депутати  <p>Сбогом рибке, беше странна, само че към този момент те няма</p> Сбогом рибке, беше странна, само че към този момент те няма Само преди 200 години топлите крайбре
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР